Κεφάλαια ύψους 38 δισ. ευρώ θα χρειασθεί η Ρουμανία το 2011, εκτιμά το ΔΝΤ
Η Ρουμανία θα χρειαστεί το 2011 χρηματοδότηση ύψους 38 δισ. ευρώ, ποσό κατά 700.000
ευρώ μεγαλύτερο απ' αυτό που η χώρα χρειάστηκε το 2010, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η Ρουμανία θα χρειαστεί το 2011 χρηματοδότηση ύψους 38 δισ. ευρώ, ποσό κατά 700.000
ευρώ μεγαλύτερο απ’ αυτό που η χώρα χρειάστηκε το 2010, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Από το ποσό αυτό, περίπου 19 δισ. ευρώ αναμένεται να χρειαστούν για την κάλυψη των
άμεσων υοχρεώσεων και άλλα 10,8 δισ. ευρώ για την κάλυψη των μεσομακροπρόθεσμων χρεών.
Οι οικονομικοί αναλυτές της χώρας θεωρούν «ανησυχητικά» τα ποσά που πρέπει να καταβάλει άμεσα η χώρα και υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειες για την αναδιάρθρωση και την ενοποίηση του χρέους σε μεγαλύτερες- χρονικά- προθεσμίες.
Σημειώνεται ότι ο ρυθμός αύξησης του ρουμανικού κρατικού χρέους είναι υψηλότερος απ’ αυτόν των εσόδων, ενώ η οικονομία διανύει φάση στασιμότητας.
Σε ό,τι αφορά τους πόρους για τη χρηματοδότηση της χώρας, το ΔΝΤ αναφέρει, μεταξύ άλλων, τις άμεσες ξένες επενδύσεις και τις ροές κεφαλαίου, ενώ υπογραμμίζει ότι η διαχείριση του κρατικού προϋπολογισμού θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΟΗΕ: 8 χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα, ζητούν τέλος στους εποικισμούς και λύση δύο κρατών στο Παλαιστινιακό
- Μεξικό: 15χρονος μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε 2 γυναίκες σε ιδιωτικό σχολείο
- Μπαρτζώκας: «Είχαμε αρκετές ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι, αλλά κάναμε κακές επιλογές»
- Ρεάλ Μαδρίτης – Χάποελ Τελ Αβίβ 92-83: Η «βασίλισσα» «βλέπει» μέχρι και κορυφή
- Σεισμός τώρα: 4.3 στη Θεσπρωτία – Που εντοπίζεται το επίκεντρο
- Ποιοι βλέπουν τον χρυσό στα 10.000 δολάρια
