Ο Βασίλης Έξαρχος, βουλευτής Λάρισας, εξελέγη τη Δευτέρα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αντικαθιστώντας τον Χρήστο Παπουτσή που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Τον κ. Έξαρχο είχε προτείνει για τη θέση του γραμματέα ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου.

Από τους 157 βουλευτές του κόμματος ψήφισαν οι 144, καθώς τέσσερις απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων κομματικών και κυβερνητικών υποχρεώσεων και εννέα βρίσκονταν σε αποστολή στο εξωτερικό.

Από τους 144, οι 137 ψήφισαν υπέρ του κ. Έξαρχου και επτά ψήφισαν λευκό.

«Γνωρίζω και γνωρίζουμε ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, ανεξαρτήτως ποιο κόμμα ψήφισαν στις εκλογές, θέλουν και ελπίζουν να βγει η χώρα το γρηγορότερο δυνατό από την οικονομική κρίση και να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης», δήλωσε ο Βασίλης Έξαρχος.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «προχωράμε μπροστά, με αισιοδοξία, με σιγουριά, με βαθιά πεποίθηση ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας με συνεχή και μεθοδική δουλειά».

Ο καταμερισμός των άλλων αρμοδιοτήτων παρέμεινε ως είχε: Αναπληρώτρια Γραμματέας: Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, Ταμίας: Στάθης Κουτμερίδης, Μέλη: Γιάννης Αμοιρίδης, Νίκος Ζωίδης, Εύα Καϊλή και Αφροδίτη Παπαθανάση.

Η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ μετά την εκλογή νέου γραμματέα αναμένεται εντός της εβδομάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ