Κακή, επικίνδυνη και προσβλητική για την Ιστορία χαρακτηρίζει η κυβέρνηση της Ρουάντα την έκθεση του ΟΗΕ που κατηγορεί το στρατό της για σοβαρά εγκλήματα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό σε βάρος των προσφύγων Χούτου, κάνοντας λόγο ακόμη και για γενοκτονία. Ο ΟΗΕ αναμένεται να δώσει επισήμως στη δημοσιότητα την έκθεση για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το 1993 έως το 2003.

Κακή, επικίνδυνη και προσβλητική για την Ιστορία χαρακτηρίζει η κυβέρνηση της Ρουάντα την έκθεση του ΟΗΕ που κατηγορεί το στρατό της για σοβαρά εγκλήματα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό σε βάρος των προσφύγων Χούτου, κάνοντας λόγο ακόμη και για γενοκτονία.

Ο ΟΗΕ αναμένεται να δώσει επισήμως στη δημοσιότητα την έκθεση για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον πολιτών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό από το 1993 ως το 2003.

«Το κείμενο αυτό είναι κακό και επικίνδυνο από την αρχή ως το τέλος», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Ρουάντας, Λουίζ Μουσικιουάμπο.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι μετέφερε στα Ηνωμένα Έθνη τα σχόλια της κυβέρνησης της Ρουάντας για το σχέδιο της έκθεσης το οποίο κατά την άποψή της αποτελεί «ηθική και πνευματική αποτυχία και προσβολή για την Ιστορία».

Η υπουργός καταγγέλλει «τη χειραγώγηση των διαδικασιών του ΟΗΕ από οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα, τόσο εντός, όσο και εκτός του διεθνούς οργανισμού με σκοπό να ξαναγραφτεί η ιστορία, να καταμεριστούν εκ νέου οι ευθύνες για τη γενοκτονία στη Ρουάντα και να αναβιώσουν οι συγκρούσεις στη Ρουάντα και σε όλη την περιοχή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr