Συλλαλητήριο κατά των μέτρων λιτότητας πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ
Με συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή συμμετείχαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά των μέτρων λιτότητας. Αυτήν την ώρα είναι ανοικτό το κέντρο της Αθήνας.
Με συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή συμμετείχαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά των μέτρων λιτότητας.
Αυτήν την ώρα είναι ανοικτές όλες οι οδοί στο κέντρο της Αθήνας.
Εξάλλου, παράσταση διαμαρτυρίας οργανώθηκε στις 10 το πρωί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βασ.Σοφίας, όπου επιδόθηκε ψήφισμα.
Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, κάλεσε «τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους απλούς πολίτες της χώρας μας που πλήττονται από τις σκληρές, άδικες και υφεσιακές πολιτικές του Μνημονίου των δανειστών να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων».
Συλαλλητήριο πραγματοποιήθηκε επίσης και στο άγαλμα του Βενιζέλου από τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Ημέρας Δράσης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων από το Εργατικό Κέντρο (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) Θεσσαλονίκης.
Το μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, Λάζαρος Γιουρτσίδης, σημείωσε, μιλώντας στο συλλαλητήριο, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πλήρης ανατροπή εργατικών δικαιωμάτων και πρόσθεσε ότι τα μέτρα λιτότητας είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικα, αλλά και μη βιώσιμα δημοσιονομικά.
Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.
Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και οι λιμενεργάτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός
- Υπόθεση Sinohydro: Σε δίκη για διαφθορά παραπέμπεται ο πρώην προέδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο
- Η Λούσι Λιου αστειεύεται ότι ο 10χρονος γιος της, Ρόκγουελ, «δεν ξέρει πόσο κουλ» είναι η μαμά του
- Ίλιον: Συνελήφθη αστυνομικός μετά την καταγγελία για βία σε 13χρονο μαθητή που αποκάλυψε το in
- Στα άκρα οι σχέσεις Σαλάχ – Σλοτ: «Δεν μπορούν να συνυπάρξουν»
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»

