Την απαγόρευση του καπνίσματος και μέσα στα ΙΧ αυτοκίνητα εξετάζει το υπουργείο Υγείας
Αθήνα: Το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου για την απαγόρευση του καπνίσματος και μέσα στα ΙΧ αυτοκίνητα, όταν σε αυτά επιβαίνουν ανήλικοι εξετάζει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Αθήνα: Το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου για την απαγόρευση του καπνίσματος και μέσα στα ΙΧ αυτοκίνητα, όταν σε αυτά επιβαίνουν ανήλικοι εξετάζει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος δεν έχει ακόμη εξευρεθεί, οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο κ.Λοβέρδος ενημέρωσε τη Δευτέρα σχετικά τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου, όπως αναφέρει «Το Βήμα».
Σημειώνεται ότι εισηγήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα είχε δεχθεί και η πρώην υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίες αποσκοπούσαν στην προστασία των επιβατών και δη των παιδιών από το παθητικό κάπνισμα και στην αύξηση των μέτρων οδικής ασφάλειας.
Η απαγόρευση του καπνίσματος στα ΙΧ, υπό προϋποθέσεις, ισχύει ήδη σε αρκετές χώρες.
Εν τω μεταξύ, λήγει την 1η Οκτωβρίου ο μήνας προσαρμογής και προειδοποιήσεων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα.
Από την Παρασκευή αρχίζει η περίοδος επιβολής προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται με το νόμο κατά του καπνίσματος.
health.in.gr
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
