Συνελήφθη στην Πολωνία ο Τσετσένος αυτονομιστής ηγέτης Άχμεντ Ζακάγεφ
Ο εξόριστος Τσετσένος αυτονομιστής ηγέτης Άχμεντ Ζακάγεφ, ο οποίος καταζητείται από τη Μόσχα με την κατηγορία της τρομοκρατίας, συνελήφθη από την πολωνική αστυνομία στη Βαρσοβία, όπου αναμενόταν να συμμετάσχει σε συνέδριο Τσετσένων.
Ο εξόριστος Τσετσένος αυτονομιστής ηγέτης Άχμεντ Ζακάγεφ, ο οποίος καταζητείται από τη Μόσχα με την κατηγορία της τρομοκρατίας, συνελήφθη από την πολωνική αστυνομία στη Βαρσοβία, όπου αναμενόταν να συμμετάσχει σε συνέδριο Τσετσένων.
«Συνελήφθη από πράκτορες που φορούσαν πολιτικά, ενώ έβγαινε από ένα κτίριο» στη Βαρσοβία, δήλωσε ο Μ. Σοκολόφσκι, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.
«Καθώς υπάρχει ένταλμα σύλληψης, η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να τον συλλάβει και να τον οδηγήσει στην εισαγγελία» εξήγησε.
Ο Ζακάγεφ συνελήφθη ενώ μετέβαινε οικειοθελώς στην εισαγγελία της Βαρσοβίας και σύμφωνα με συνεργάτη του επιθυμούσε να ρωτήσει για ποιο λόγο καταζητείται.
Η πολωνική αστυνομία τον είχε προειδοποιήσει ότι εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από την Interpol.
Ζει στη Βρετανία, όπου του δόθηκε πολιτικό άσυλο το 2003.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ο Μπόρζες αποθέωσε τον Ιωαννίδη μετά από το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας

