Συνελήφθη στην Πολωνία ο Τσετσένος αυτονομιστής ηγέτης Άχμεντ Ζακάγεφ
Ο εξόριστος Τσετσένος αυτονομιστής ηγέτης Άχμεντ Ζακάγεφ, ο οποίος καταζητείται από τη Μόσχα με την κατηγορία της τρομοκρατίας, συνελήφθη από την πολωνική αστυνομία στη Βαρσοβία, όπου αναμενόταν να συμμετάσχει σε συνέδριο Τσετσένων.
Ο εξόριστος Τσετσένος αυτονομιστής ηγέτης Άχμεντ Ζακάγεφ, ο οποίος καταζητείται από τη Μόσχα με την κατηγορία της τρομοκρατίας, συνελήφθη από την πολωνική αστυνομία στη Βαρσοβία, όπου αναμενόταν να συμμετάσχει σε συνέδριο Τσετσένων.
«Συνελήφθη από πράκτορες που φορούσαν πολιτικά, ενώ έβγαινε από ένα κτίριο» στη Βαρσοβία, δήλωσε ο Μ. Σοκολόφσκι, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.
«Καθώς υπάρχει ένταλμα σύλληψης, η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να τον συλλάβει και να τον οδηγήσει στην εισαγγελία» εξήγησε.
Ο Ζακάγεφ συνελήφθη ενώ μετέβαινε οικειοθελώς στην εισαγγελία της Βαρσοβίας και σύμφωνα με συνεργάτη του επιθυμούσε να ρωτήσει για ποιο λόγο καταζητείται.
Η πολωνική αστυνομία τον είχε προειδοποιήσει ότι εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από την Interpol.
Ζει στη Βρετανία, όπου του δόθηκε πολιτικό άσυλο το 2003.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ναύπακτος: Στο μικροσκόπιο των Αρχών ο θάνατος δύο αδελφών από φωτιά – Εμφανίστηκαν πέντε διαθήκες
- Γκύζη: «Δεν άντεχα άλλο αυτό που βίωνα» έγραψε ο 74χρονος που μαχαίρωσε την σύζυγό του αυτοκτόνησε
- Οι μονόκεροι πριν γίνουν μύθος: Μια πολύ αληθινή ιστορία που δεν μας είπε ποτέ κανείς
- Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ 0-1: Πήρε το Λονδρέζικο ντέρμπι με «χρυσό» σκόρερ τον Γκρέι
- Άργος Ορεστικό: Διέρρηξαν το 2ο δημοτικό σχολείο – Σημαντική λεία για τους δράστες
- Τραγωδίες από χιονοστιβάδες στα ελληνικά βουνά – Από τα Βαρδούσια έως τα Λευκά όρη

