
Ανοίγουν καρτέλες ελέγχου για τους εφοριακούς
Υπό παρακολούθηση τίθενται οι εφοριακοί, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει αλλαγές στον έλεγχο της αποδοτικότητας των ΔΟΥ. Το νέο σύστημα προβλέπει να ανοίξουν καρτέλες στην κάθε ΔΟΥ με το ονοματεπώνυμο του κάθε ελεγκτή και των ελεγχόμενων (επιχειρήσεων, επαγγελματιών), δηλαδή όλων των υποθέσεων που του έχουν ανατεθεί.
Υπό παρακολούθηση τίθενται οι εφοριακοί, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει αλλαγές στον έλεγχο της αποδοτικότητας των ΔΟΥ. Το νέο σύστημα προβλέπει να ανοίξουν καρτέλες στην κάθε ΔΟΥ με το ονοματεπώνυμο του κάθε ελεγκτή και των ελεγχόμενων (επιχειρήσεων, επαγγελματιών), δηλαδή όλων των υποθέσεων που του έχουν ανατεθεί.
Η καρτέλα θα ενημερώνεται για κάθε βήμα της διαδικασίας ελέγχου, δηλαδή την ημέρα του ελέγχου, τον καταλογισμό των προστίμων, την κοινοποίηση των αποφάσεων και την εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, όπως αναφέρει «Το Βήμα».
Έτσι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει βήμα-βήμα τη διαδικασία ελέγχων ανά ελεγκτή και ανά επιχείρηση.
Όπως διαπιστώθηκε από εκτεταμένη έρευνα που έγινε στο υπουργείο σε εκατοντάδες περιπτώσεις, εφοριακοί, αν και έχουν καταλογίσει πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις και ενώ είχαν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις, ποτέ δεν κοινοποίησαν τις αποφάσεις στους επιχειρηματίες που χρωστούν, με αποτέλεσμα να καθυστερούν να πληρώσουν.
Για την παρακολούθηση των εσόδων αποφασίστηκε να γίνεται κάθε εβδομάδα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γ.Παπακωνσταντίνου και τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρη με την πολιτική ηγεσία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να γίνονται εγκαίρως οι όποιες παρεμβάσεις κρίνονται αναγκαίες. Επίσης προχωρεί το σχέδιο αναδιοργάνωσης των ΔΟΥ και των ελεγκτικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Samsung: Κυβερνητική μεσολάβηση για να αποφευχθεί η απεργία – «Θα προκληθούν τεράστιες απώλειες»
- Akylas μετά τη Eurovision: «Δεν έχω κοιμηθεί ούτε λεπτό – Αυτό που έζησα ήταν μαγικό»
- Κροατία: Ακύρωση απογείωσης που κόβει την ανάσα – Αεροσκάφος «γλιστράει» και ακινητοποιείται εκτός διαδρόμου
- Δημόσιο Χρέος: Τι θα κρίνει την επιστροφή σε επίπεδα κανονικότητας
- Μηδέν… του μηδέν: Αλ Νασρ και Κριστιάνο Ρονάλντο έχασαν έναν ακόμη τελικό – Το κλάμα του CR7 (vids, pics)
- Ο Λευκός Οίκος επέστρεψε στην χολιγουντιανή ρητορική: Η νέα ανάρτηση και το «φάντασμα» του Λίαμ Νίσον

