Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, αργία στη Γουόλ Στριτ
Μικρή άνοδο σημείωσαν τη Δευτέρα οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, με τον όγκο συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα και τις μετοχές τραπεζών και εταιρειών ενέργειας να κλίνουν ενισχυμένες. Κλειστή λόγω Labor Day η Γουόλ Στριτ.
Μικρή άνοδο σημείωσαν τη Δευτέρα οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, με τον όγκο συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Κλειστή λόγω Labor Day η Γουόλ Στριτ.
Ενθαρρυντικά λειτούργησαν τα στοιχεία που έδειξαν ότι η μεταποίηση στη Βρετανία αναπτύχθηκε ελαφρά ισχυρότερα των εκτιμήσεων, αλλά τελικά ο όγκος των συναλλαγών πανευρωπαϊκά περιορίστηκε περίπου στο 42% του μέσου όρου.
Στην Ευρώπη, ενισχυμένες έκλεισαν οι περισσότερες τραπεζικές μετοχές (Deutsche Bank, Commerzbank, Barclays, HSBC).
Στο πράσινο και οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας (ιδιαίτερα οι γερμανικές RWE, EON), καθώς η Γερμανία κινείται σταθερά προς την παράταση της λειτουργίας των 17 πυρηνικών αντιδραστήρων της.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 0,3% στις 6.155,04 μονάδες και ο CAC40 στο Παρίσι με άνοδο 0,3% στις 3.684,73 μονάδες. Ο FTSE100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,2% στις 5.439,19 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τούρκος αξιωματούχος: Ο πύραυλος δεν είχε στόχο την Τουρκία, πιστεύουμε ότι στόχευε βάση στην Κύπρο
- Οριστικά χωρίς οπαδούς στο Άνφιλντ η Γαλατασαράι κόντρα στη Λίβερπουλ
- Δολοφόνησαν την κομμουνίστρια, φεμινίστρια Γιανάρ Μοχάμεντ στο Ιράκ – Δεν έχει αναλάβει κανείς ευθύνη
- Γερμανία: Δεν σχεδιάζει να στείλει στρατιωτική υποστήριξη στην Κύπρο – Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει «ανά πάσα στιγμή»
- Εκτακτες οδηγίες στη Κύπρο: Αποστολή SMS στις 7 το απόγευμα – Τα μέτρα αυτοπροστασίας σε περίπτωση ανάγκης
- Η στιγμή που η Χεζμπολάχ πλήττει ισραηλινό τανκ Merkava στον νότιο Λίβανο

