Πέντε νεκροί από φωτιές στη νότια Ρωσία
Τον πύρινο εφιάλτη της ξαναζεί η Ρωσία, καθώς πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από νέες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στα νότια της χώρας. Οι πυρκαγιές απειλούν να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές.
Τον πύρινο εφιάλτη της ξαναζεί η Ρωσία, καθώς πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από νέες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στα νότια της χώρας.
Νέες φωτιές σε δασικές εκτάσεις στη νότια Ρωσία στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, καθώς περίπου 500 κτίρια σε 20 χωριά τυλίχθηκαν στις φλόγες κοντά στο Βόλγκογκραντ και το Σαρατόφ.
Οι φωτιές απειλούν να επεκταθούν και σε γειτονικές περιοχές.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, αργά το βράδυ της Πέμπτης ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα.
Πριν από μερικές ημέρες, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί το μεγαλύτερο μέρος της χώρας εξαιτίας των πρόσφατων πυρκαγιών, που πήραν μεγάλες διαστάσεις λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας.
Από τις πυρκαγιές αυτές καταστράφηκαν περισσότερα από 12 εκατομμύρια εκτάρια δασών και καλλιεργειών και έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 50 άνθρωποι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζελένσκι: Έφτασε στο Μαϊάμι για τη συνάντηση με τον Τραμπ – Ανάρτηση Ντμιτρίεφ κατά «πολεμοκάπηλων»
- Η (πρώτη) «μητέρα των μαχών»
- Νέα Αριστερά: Το Μαξίμου «ρίχνει μαύρο» στην Βουλή καταργώντας την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των εξεταστικών
- Οι φωτογραφίες του Associated Press που όρισαν τη χαοτική χρονιά του 2025
- Σουηδία: Τρεις οι νεκροί από την καταιγίδα Γιοχάνες
- Παναθηναϊκός: Χωρίς 5 παίκτες η προπόνηση, βελτιώνεται η κατάσταση με τη γρίπη
