«Mea culpa» λέει ο Φιντέλ Κάστρο για το κυνήγι των ομοφυλόφιλων στην Κούβα
Μία ακόμα παρέμβαση του «αναγεννημένου» Φιντέλ Κάστρο, αυτή τη φορά με συνέντευξη σε μεξικανική εφημερίδα. Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας αναγνώρισε ότι μετά την επανάσταση στο νησί οι ομοφυλόφιλοι εκδιώχθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα. «Ήταν λάθος μου» είπε.
Μία ακόμα παρέμβαση του «αναγεννημένου» Φιντέλ Κάστρο, αυτή τη φορά με συνέντευξη στη μεξικανική εφημερίδα La Jornada.
Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας αναγνώρισε ότι μετά την επανάσταση στο νησί οι ομοφυλόφιλοι εκδιώχθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα. «Ήταν λάθος μου που δεν έδωσα τη δέουσα σημασία στο θέμα» είπε.
Ο Κάστρο εξήγησε ότι την περίοδο αμέσως μετά την επανάσταση, «τα σαμποτάζ ήταν πολλά. Το ίδιο και οι ένοπλες επιθέσεις. Είχαμε τόσα πολλά θέματα να χειριστούμε.»
Υπενθυμίζεται ότι η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε το 1979 και τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες για τη νομιμοποίηση των ατόμων του ιδίου φύλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πασχάλης Τερζής: Εισήχθη με αναπνευστικά προβλήματα στo νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του
- Ουκρανία: Το deal αναβάλλεται… λόγω Γροιλανδίας και «Συμβουλίου Ειρήνης»
- Προβληματισμός σε Αθήνα, ΕΕ για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ – Αποδέχτηκε την πρόσκληση ο Νετανιάχου που έχει αιματοκυλίσει τη Γάζα
- Βουλή: Με αντιδράσεις η συζήτηση για τη συγκρότηση της διακομματικής για το αγροτικό
- ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε πρόταση στη συζήτηση για διακομματική επιτροπή για τον πρωτογενή τομέα
- O Ροντινέι έγινε… viral: Τραγουδάει το «Μα δεν τελειώσαμε» μετά τη νίκη του Ολυμπιακού (vid)
