Επιπλέον γεννήτριες θα μεταφέρει η ΔΕΗ στην Αίγινα
Ομαλά πραγματοποιείται το τελευταίο 24ωρο η ηλεκτροδότηση στην Αίγινα, αλλά η ΔΕΗ αποφάσισε να εγκαταστήσει, προληπτικά, στο νησί άλλες 15 γεννήτριες, συνολικής ισχύος 15 MW. Η μεταφορά των γεννητριών αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα, 16 Αυγούστου.
Ομαλά πραγματοποιείται το τελευταίο 24ωρο η ηλεκτροδότηση στην Αίγινα, ενώ ΔΕΗ αποφάσισε να εγκαταστήσει στο νησί άλλες 15 γεννήτριες, συνολικής ισχύος 15 MW.
Οι γεννήτριες θα μεταφερθούν από την Ολλανδία και θα εγκατασταθούν σε χώρους που έχουν εξευρεθεί σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, η μεταφορά των γεννητριών αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα, 16 Αυγούστου.
Η σχετική απόφαση ελήφθη από τη ΔΕΗ προκειμένου οι 15 γεννήτριες να χρησιμοποιηθούν ως εφεδρεία, εάν χρειασθεί, μέχρις ότου επισκευασθεί η βλάβη του δεύτερου υποβρυχίου καλωδίου.
Οι 15 γεννήτριες από την Ολλανδία θα προστεθούν στις άλλες 12 που έχει ήδη μεταφέρει, εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία η ΔΕΗ, ενώ το σύνολο των 27 γεννητριών θα παραμείνει στην Αίγινα, μέχρις ότου και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο που έχει υποστεί βλάβη, επισκευασθεί μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.
Επίσης, θα παραμείνουν στο νησί και οι 7 γεννήτριες της ΔΕΗ που προορίζονται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα αντλιοστάσια ύδρευσης ή όπου αλλού κριθεί σκόπιμο, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση