Εκτεταμένη μόλυνση του Πηνειού σε περιοχή λίγο έξω από τη Λάρισα
Εκτεταμένη ρύπανση του Πηνειού λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, μεταξύ των οικισμών Κουλουρίου και Δασοχωρίου, από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ειδοποίησαν τους αρμοδίους.
Εκτεταμένη ρύπανση του Πηνειού λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, μεταξύ των οικισμών Κουλουρίου και Δασοχωρίου, από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ειδοποίησαν τους αρμοδίους.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε μία ελαιώδης παχύρευστη ουσία η οποία είχε έντονη οσμή και έμοιαζε στην όψη και στην υφή με πετρελαϊκό προϊόν.
Στο χώρο, εκτός από κατοίκους των οικισμών, έφθασε και κλιμάκιο της Νομαρχίας, καθώς και εκπρόσωποι περιβαλλοντικής οργάνωσης.
Στην προσπάθεια αναζήτησης της πηγής της ρύπανσης, οι εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης ενημέρωσαν και τον στρατό, προκειμένου, να εξετάσει την πιθανότητα η ρύπανση να προέρχεται από διαρροή αγωγού καυσίμων της δικαιοδοσίας του.
Τελικά, εντοπίστηκε συγκεκριμένος αγωγός ο οποίος ανήκε σε παρακείμενη βιομηχανία επεξεργασίας ζωικού λίπους και αποτελούσε την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού, γεγονός που, σύμφωνα με τις αρχές, παραπέμπει σε σκόπιμη ρύπανση και όχι σε ατύχημα.
Στον χώρο κλήθηκε με καθυστέρηση και η Αστυνομία, καθώς η παράβαση εμπίπτει στην αυτόφωρη διαδικασία, αλλά, μέχρι να φθάσει, οι υπεύθυνοι της ρύπανσης είχαν φύγει κλείνοντας το εργοστάσιο.
Δείγματα από την ουσία πήρε και ο στρατός προκειμένου να τα εξετάσει, ενώ η Νομαρχία Λάρισας, δια των αρμοδίων υπηρεσιών της συντάσσει την σχετική έκθεση προκείμενου από Δευτέρα να επιβληθούν στον ρυπαντή τα πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία.
Ο ρυπαντής, πάντως, εκ των υστέρων, απέδωσε σε αμέλεια το θέμα και ενεργοποίησε υπαλλήλους του προκειμένου να συμβάλουν στον καθαρισμό του Πηνειού.
Το περιστατικό θεωρείται από τα σημαντικότερα σε ό,τι αφορά την έκταση και το είδος της ρύπανσης και αναμένεται να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε πτηνά και ψάρια στην περιοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
