Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία με φόβους για νεκρούς
Ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας εξερράγη την Παρασκευή, καταστρέφοντας λίγα σπίτια ενώ οι αρχές της χώρας προσπαθούν να εκκενώσουν τα γύρω χωριά. Τέσσερα άτομα αγνοούνται, οι σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν σε μέρος του οδικού του δικτύου και μία γέφυρα έχουν αφήσει ουσιαστικά αποκλεισμένους περίπου 2.000 κατοίκους.
Ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας εξερράγη την Παρασκευή, καταστρέφοντας κάποια σπίτια ενώ οι αρχές της χώρας προσπαθούν να εκκενώσουν τα γύρω χωριά.
Το Καρανγκετάνγκ, που βρίσκεται στο νησί Σιάου, εξερράγη λίγο μετά τα μεσάνυχτα βγάζοντας καπνό και λάβα. Υπάρχουν φόβοι ότι τουλάχιστον τέσσερα άτομα που αγνοούνται, μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους ενώ υπάρχουν δεκάδες τραυματίες.
Καταστράφηκαν τουλάχιστον εννέα σπίτια, ένας ναός και ένα σχολείο που βρίσκονταν στη δυτική πλαγιά του ηφαιστείου ενώ σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο και μία γέφυρα –αφήνοντας αποκλεισμένους πάνω από 2.000 κατοίκους στην περιοχή.
Το ηφαίστειο στο Σιάου εξερράγη τελευταία φορά μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, τον Ιούλιο του 2006. Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού, τόξο που «δίνει» αρκετά ισχυρούς σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Οι «φούσκες» της Wall Street φαίνονται στο Google
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ
- ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Η εντολή ήταν η διάλυση των συγκεντρώσεων και η πρόκληση επεισοδίων, πάση θυσία
- Ετοιμάζεις ταξίδι; 10 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις – Ο απόλυτος οδηγός προετοιμασίας
- Η «ξέφρενη» κούρσα της Άστον Βίλα – Ο Έμερι βρήκε τις λύσεις και αποθεώνεται
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ηγεσία της ΕΕ και το ενδεχόμενο ενός πρωτοφανούς στρατηγικού ναυαγίου



