Τη μισή τους περιουσία για φιλανθρωπία υπόσχoνται να δώσουν Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι
Ο Μπιλ Γκέιτς, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι ανάμεσα στους 30 Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους που δεσμεύτηκαν την Τετάρτη να διαθέσουν τουλάχιστον τη μισή περιουσία τους για φιλανθρωπικούς λόγους.
Ο Μπιλ Γκέιτς, ο Γουόρεν Μπάφετ, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι ανάμεσα στους 30 Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους που δεσμεύτηκαν την Τετάρτη να διαθέσουν τουλάχιστον τη μισή περιουσία τους για φιλανθρωπικούς λόγους.
Την πρωτοβουλία για την καμπάνια The Giving Pledge («Υπόσχεση Δωρεάς») είχαν ο Μπ.Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ και την έχουν προσυπογράψει αναλαμβάνοντας τη δέσμευση ο Μπάρον Χίλτον της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων, ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας και ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ.
Όλοι θα συνεισφέρουν για να λυθούν μερικά από «τα πιο πιεστικά προβλήματα στην κοινωνία». Η καμπάνια δεν θα συγκεντρώνει χρήματα αλλά καθένας θα επιλέξει πού και πώς θα διαθέσει τα χρήματα.
Ακόμα, υπάρχουν χρηματιστές, τραπεζίτες και επιχειρηματίες σε κλάδους τεχνολογιών αιχμής.
Αν και η υποχρέωση είναι μόνο ηθική, πολλοί έχουν υποσχεθεί να διαθέσουν πάνω από τη μισή περιουσία τους, συγκεντρώνοντας έτσι πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός, πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- UBS Sees Greek Banks as Undervalued, Raises Price Targets
- Μπακς – Θάντερ 102-122: Ήττα για τα «Ελάφια» παρά τη «γεμάτη» εμφάνιση του Αντετοκούνμπο (vid)
- Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Αττική
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ


