«Ελλιπή» βαθμολογεί την μέχρι τώρα θητεία του ο Μπαράκ Ομπάμα
«Ελλιπή, παρά το συνολικά καλό ιστορικό της» θεωρεί ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τη μέχρι τώρα θητεία του στο Λευκό Οίκο. Ο λόγος της προεδρικής μετριοφροσύνης είναι η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, η οποία δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως, αλλά ο Μπ.Ομπάμα προσμετρά στα κατορθώματα της προεδρίας του την αποτροπή της πλήρους οικονομικής κατάρρευσης και η μεταρρύθμιση στο αμερικανικό σύστημα υγείας.
«Ελλιπή, παρά το συνολικά καλό ιστορικό της» θεωρεί ο Αμερικανός
πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τη μέχρι τώρα θητεία του στο Λευκό Οίκο.
Κληθείς να βαθμολογήσει την προεδρία του την Κυριακή στην εκπομπή Sunday Morning του CBS, ο Μπ.Ομπάμα δικαιολόγησε την «αυστηρότητά» του με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως ιδιαίτερα η αγορά εργασίας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να ανακάμπτει πλήρως.
Παρ’όλα αυτά, δεν δίστασε να απαριθμήσει όσα κατόρθωσε η κυβέρνησή του: Σύμφωνα με τον ίδιο, απετράπη η πλήρης οικονομική κατάρρευση στις ΗΠΑ και διασώθηκε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και η αυτοκινητοβιομηχανία.
Ο Μπ.Ομπάμα υπογράμμισε επίσης την υπερψήφιση της μεταρρύθμισης στο αμερικανικό σύστημα υγείας, την οποία είχε καταστήσει προτεραιότητα της κυβέρνησής του παρά τη σημαντική αντίθεση μέρους της αμερικανικής κοινής γνώμης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πάντως ότι θεωρεί πως κάποιες φορές στην αμερικανική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζονται όσα της αξίζουν, λέγοντας πως οι Αμερικανοί παραμένουν φοβισμένοι, θυμωμένοι και απογοητευμένοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Η… μισή Euroleague ενδιαφέρεται για τον Παγιόλα – Ποια ομάδα είναι φαβορί…»
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Τα ΗΑΕ είναι διατεθειμένα να μετάσχουν σε διεθνή ομάδα για το άνοιγμα στα στενά του Ορμούζ
- Γιατί η γάτα αγαπά το «κρατς» που κάνει η ξηρά τροφή της, όταν την τρώει; – Οι αιτίες
- Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει πως αυτόνομα σκάφη-drone των ΗΠΑ επιχειρούν στo Στενό του Ορμούζ
- Josephine: «Με τον Νίνο υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος» – Τι λέει για την επανασύνδεση
- «Μας παίζουν και μας κοροϊδεύουν»: Σφοδρές αντιδράσεις στη Σίφνο που μένει χωρίς παιδίατρο

