
Εκταφή των σορών του ζεύγους Τσαουσέσκου στο Βουκουρέστι
Σε εκταφή της σορού του εκτελεσθέντος δικτάτορα της Ρουμανίας Νικολάε
Τσαουσέσκου, αλλά και της σορού της συζύγου του Έλενα, προχώρησαν την
Τετάρτη οι αρχές στο Βουκουρέστι προκειμένου να πιστοποιηθεί, με τον έλεγχο του DNA, η ταυτότητά τους.
Σε εκταφή της σορού του εκτελεσθέντος δικτάτορα της Ρουμανίας Νικολάε
Τσαουσέσκου, αλλά και της σορού της συζύγου του Έλενα, προχώρησαν την
Τετάρτη οι αρχές στο Βουκουρέστι προκειμένου να πιστοποιηθεί, με τον
έλεγχο του DNA, η ταυτότητά τους.
Την εκταφή είχαν ζητήσει τα μέλη της οικογένειας Τσαουσέσκου, καθώς αμφισβητούν το γεγονός ότι εκεί έχουν ενταφιαστεί ο Νικολάε και η Έλενα Τσαουσέσκου.
«Είμαστε πολύ κοντά στο να μάθουμε την αλήθεια» δήλωσε στο Associated Press, ο γιος τους, Βάλεντιν Τσαουσέσκου.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του γενετικού υλικού θα να είναι έτοιμα σε μερικές εβδομάδες, ενώ μόλις αυτές ολοκληρωθούν, οι σοροί θα επανενταφιαστούν.
Ο Νικολάε και η Έλενα Τσαουσέσκου εκτελέστηκαν στις 25 Δεκεμβρίου του 1989, έπειτα από απόφαση του Στρατοδικείου της χώρας που τους έκρινε ενόχους για σωρεία αδικημάτων -από παράνομο πλουτισμό μέχρι γενοκτονία.
Εικόνες από τη δίκη και την εκτέλεσή τους έκαναν το γύρω του κόσμου, ενώ η προβολή τους από την κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας σήμανε το τέλος του καθεστώτος Τσαουσέσκου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μικρό ιατρικό αεροπλάνο συνετρίβη στα βουνά του Νέου Μεξικού – Νεκροί και οι τέσσερις επιβαίνοντες
- Η Αίγυπτος παρουσίασε δύο αναστηλωμένους τάφους του Νέου Βασιλείου στο Λούξορ [φωτογραφίες]
- Μίλιτσιτς: «Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό – Είναι γελοίο»
- Στις 21 Μαΐου ανακοινώνει το κόμμα της η Μαρία Καρυστιανού – Η ανάρτηση στα social media
- Δίδαξε τσιφτετέλι: Τα «έσπασε» η Antigoni στον Β’ ημιτελικό της Eurovision
- Χανταϊός: Στις ΗΠΑ 41 άτομα θα παρακολουθούνται τις επόμενες εβδομάδες από τα CDC, μήπως εμφανίσουν συμπτώματα

