Στροφή στους πολίτες και την αυτοδιοίκηση εξαγγέλλει ο Ντέιβιντ Κάμερον
Το όραμά του για την ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων -μέσω ενός σχεδίου αποκέντρωσης που οδηγεί σε μια «μεγάλη κοινωνία»- ανακοίνωσε ο Βρετανός
πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Το όραμά του για την ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων -μέσω ενός σχεδίου
αποκέντρωσης που οδηγεί σε μια «μεγάλη κοινωνία»- ανακοίνωσε ο Βρετανός
πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι τοπικές κοινότητες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαχειρίζονται υπηρεσίες όπως τα ταχυδρομικά γραφεία, τις βιβλιοθήκες και τα μέσα μεταφοράς.
Αρχικά το σχέδιο θα εφαρμοστεί στο Λίβερπουλ, την Κάμπρια και το Σάτον έξω από το Λονδίνο και οι τοπικές Αρχές θα πλαισιωθούν από υψηλόβαθμα στελέχη του δημόσιου τομέα που θα εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων.
Οι οργανώσεις που θα βοηθήσουν στην εφαρμογή του σχεδίου θα χρηματοδοτηθούν από τραπεζικούς λογαριασμούς, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός απαντώντας έτσι σε ερωτήματα που έθεσαν οι Εργατικοί.
Περιγράφοντας αυτό ονόμασε το «μεγάλο πάθος» του (αποτέλεσε και κεντρικό προεκλογικό θέμα για τους Συντηρητικούς), ο Κάμερον μίλησε για «τη μεγαλύτερη αναδιανομή εξουσίας» από τις ελίτ του Λονδίνου προς τους καθημερινούς ανθρώπους.
Υπογράμμισε πάντως ότι «δεν είμαστε αρκετά αφελείς να θεωρούμε ότι αν η κυβέρνηση αποτραβηχτεί και κάνει λιγότερα τότε σαν από θαύμα η κοινωνία θα ξεπεταχτεί και θα κάνει περισσότερα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Στα εργαστήρια συντήρησης αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας – Απορρίπτεται σενάριο δολιοφθοράς
- Γροιλανδία: MAGA, αλλά όχι του Τραμπ – Το κόκκινο καπελάκι της αντίστασης στον Αμερικανό πρόεδρο, ξεπούλησε
- Θυελλώδεις άνεμοι 130 χλμ/ώρα «σφυροκοπούν» την Πάτρα – Bίντεο από τη γέφυρα στο Ρίο – Αντίριο
- «Ξορκίζει» το Μαξίμου την Καρυστιανού, αλλά οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση!
- Θεσσαλονίκη: Παραμένουν οι αγρότες των Μαλγάρων στο μπλόκο, χωρίς να κλείνουν δρόμους – «Δεν φεύγουμε»
- Η αποτυχία φωνάζει: Ξέρουμε τι θα δούμε με τον Λανουά στην ΚΕΔ
