Επιστροφή στις διεθνείς αγορές το 2011 «βλέπει» ο Γ.Παπακωνσταντίνου
Το 2011 θα είναι μια καλή χρονιά για να επανέλθει η Ελλάδα στις διεθνείς αγορές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο αμερικανικό οικονομικό δίκτυο CNBC. Ο υπουργός χαρακτήρισε ικανοποιητική την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές ομολόγων τον επόμενο χρόνο, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο αμερικανικό οικονομικό δίκτυο CNBC.
Κληθείς να σχολιάσει την επιτυχημένη πώληση εξάμηνων εντόκων γραμματίων συνολικής αξίας 1,625 δισ. ευρώ, στην πρώτη δημοπρασία που πραγματοποιείται μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, ο υπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θεωρούσε την έκδοση τεράστια δοκιμασία και δεν την ερμηνεύει ως επάνοδο στις αγορές.
«Είναι μια άσκηση διαχείρισης του χρέους» εξήγησε, εστιάζοντας στη σημαντική υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 3,64 φορές και στο γεγονός ότι μετείχαν περίπου δέκα ξένες τράπεζες, παρά το ότι τα έντοκα γραμμάτια θεωρούνται κατά κύριο λόγο «εσωτερική υπόθεση».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου συμπλήρωσε ότι η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο είναι ικανοποιητική, υπογραμμίζοντας ότι η μείωση του ελλείμματος κατά 46% περίπου δείχνει πως η χώρα είναι σε καλό δρόμο.
Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, επισήμανε ότι η κυβέρνηση πέρασε τη σημαντική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία, δεδομένου ότι η προθεσμία εξέπνεε το φθινόπωρο.
«Όλες οι μεταρρυθμίσεις μας βρίσκονται σε καλό δρόμο. Το 2011 θα είναι μια καλή χρονιά για να επανέλθει η Ελλάδα στην αγορά, με τη προϋπόθεση ότι οι συνθήκες θα είναι πιο ομαλές» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε πραγματικά – Αρκούν 8 ώρες;
- Αντίστροφη μέτρηση για το δώρο Χριστουγέννων – Πότε θα πληρωθεί
- Κίνδυνος απάτης με email από το υπουργείο Ανάπτυξης
- Ανισότητα: Ζούμε στην εποχή που μόλις το 0,001% κατέχει τριπλάσιο πλούτο από το φτωχότερο μισό της ανθρωπότητας
- Ο Αντετοκούνμπο μίλησε για το αβέβαιο μέλλον του στους Μπακς…
- Υπάρχει ζωή χωρίς social media; Όλος ο κόσμος παρακολουθεί τα παιδιά της Αυστραλίας

