Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η εθνική ομάδα Νέων, η οποία στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζαντάρ (8-18 Ιουλίου), συνέτριψε την Ιταλία με 107-63, στον τελευταίο αγώνα που έδωσε στο τουρνουά της Κροατίας. Κορυφαίος για την εθνική ομάδα ήταν ο Νίκος Παππάς, ο οποίος πέτυχε 22 πόντους, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Λεωνίδας Κασελάκης, Κώστας Παπανικολάου με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα. Οι πόντοι της ελληνικής ομάδας: Κατσίβελης, Μούρτος 7(1), Γεωργάκης 15, Μάντζαρης 6, Καραθανάσης 6, Παπαντωνίου 7(1), Παπανικολάου 16(1), Σλούκας, Γιάνκοβιτς 10(2), Παππάς 22(3), Κασελάκης 18(2).
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην πολύ καλή εικόνα του Ολυμπιακού στο μεγαλύτερο μέρος του ντέρμπι, εξηγώντας πως η ομάδα του θα μπορούσε να είχε κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά.
Με εξαιρετική πολυφωνία (πέντε διψήφιοι), πρώτο σκόρερ τον Ντόρσεϊ με 18 πόντους σε μόλις 12 λεπτά και «κλειδί» τον Λαρεντζάκη ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και νίκησε εύκολα στο ΟΑΚΑ
Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Γιώργος Μασούρας μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου για το φιλικό τεστ με την Εθνική Ουγγαρίας και τον στόχο της Εθνικής μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ.