
Φωτιά σε παιδική κατασκήνωση του ΟΗΕ στη Γάζα έβαλαν ένοπλοι
Ένοπλοι που φορούσαν μάσκες έβαλαν φωτιά σε παιδική κατασκήνωση που διαχειρίζονται τα Ηνωμένα Έθνη στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια επίθεση σε διάστημα πέντε εβδομάδων.
Ένοπλοι που φορούσαν μάσκες έβαλαν φωτιά σε παιδική κατασκήνωση που διαχειρίζονται τα Ηνωμένα Έθνη στη Λωρίδα της Γάζας.
Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια επίθεση σε διάστημα πέντε εβδομάδων.
Οι ένοπλοι έδεσαν τον φρουρό της κατασκήνωσης και μετά έβαλαν φωτιά σε καρέκλες, τραπέζια και σε εξοπλισμό της κατασκήνωσης.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αρωγής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες του ΟΗΕ (UNRWA) στη Γάζα καταδίκασε την επίθεση.
«Πρόκειται για ένα ακόμα παράδειγμα του αυξανόμενου επιπέδου εξτρεμισμού στη Γάζα και μια ακόμα απόδειξη, εάν χρειαζόταν, ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες στην περιοχή» δήλωσε ο Τζον Τζινγκ.
Ένοπλες ομάδες καταδικάζουν την ύπαρξη των παιδικών κατασκηνώσεων, αντιδρώντας στη συνύπαρξη κοριτσιών και αγοριών στον ίδιο χώρο.
Η Χαμάς είχε, πάντως, καταδικάσει την επίθεση σε παιδική κατασκήνωση που είχε γίνει στις 23 Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση εναντίον του Κίεβο και άλλων πόλεων σε όλη τη χώρα
- ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο περιορίζει περαιτέρω την πρόσβαση στους δημοσιογράφους
- Η ΕΕ νομιμοποιεί την μεταφορά απελαθέντων σε τρίτες χώρες εκτός ένωσης
- Σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Ιταλία έγινε αισθητός σε νησιά του Ιονίου
- Βρετανία: «Συγγνώμη» από την αστυνομία για τις χειροπέδες που πέρασε σε ετοιμοθάνατο θύμα
- Αλήθειες και ψέματα για την αμερικανική «μηχανή κέρδους»

