Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, μεικτό κλείσιμο στη Γουόλ Στριτ
Με υποχώρηση έκλεισαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Παρασκευή, σταματώντας στο χαμηλότερο σημείο των δύο τελευταίων εβδομάδων. Μεικτά και με μικρές μεταβολές σταμάτησε τελικά η Γουόλ Στριτ μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα, με τις τραπεζικές μετοχές να προσθέτουν τις περισσότερες μονάδες στους δείκτες αλλά τον Dow Jones να κλείνει τελικά με οριακή πτώση.
Με υποχώρηση έκλεισαν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την
Παρασκευή, σταματώντας στο χαμηλότερο σημείο των δύο τελευταίων
εβδομάδων. Μεικτά και με μικρές μεταβολές σταμάτησε τελικά η Γουόλ Στριτ μία συνεδρίαση που
χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα, με τις τραπεζικές μετοχές να προσθέτουν
τις περισσότερες μονάδες στους δείκτες αλλά τον Dow Jones να κλείνει
τελικά με οριακή πτώση.
Η μετοχή της ΒΡ υποχώρησε κατά 6,4% έχοντας ήδη αγγίξει το χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δεκατεσσάρων ετών, εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικό και το δυσθεώρητο ύψος οικονομικής ζημίας που θα υποστεί για τον περιορισμό της διαρροής και τις αποζημιώσεις. Η μισή αξία της μετοχής της εταιρείας έχει εξανεμιστεί από τον Απρίλιο.
Στη Νέα Υόρκη, τα ανάμεικτα μακροοικονομικά στοιχεία -με την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ για το α’ τρίμηνο να αναθεωρείται προς τα κάτω ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη ξεπέρασε τις εκτιμήσεις- δημιούργησαν νευρικότητα στη Γουόλ Στριτ.
Η μεταρρύθμιση στο ρυθμιστικό πλαίσιο του χρηματοπιστωτικού συστήματος οδήγησε στην άνοδο των μετοχών των τραπεζών: Η έκδοση του νομοσχεδίου διαψεύδει τους χειρότερους φόβους των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, ενώ αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι ιδιαίτερα οι επενδυτικές δραστηριότητες των μεγάλων τραπεζών δεν θα επηρεαστούν σημαντικά.
Ενθαρρυντικά επίσης λειτούργησαν τα αποτελέσματα της Oracle (τεχνολογία), που είδε άλμα 25% στα έσοδά της το περασμένο τρίμηνο.
Στη
Φρανκφούρτη, ο DAX30 υποχώρησε κατά 0,73% στις 6.070,60 μονάδες
και ο CAC40 στο Παρίσι
έκλεισε με πτώση 1% στις 3.519,73 μονάδες. Ο FTSE100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 1,05% στις 5.046,47
μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 10.143,81 μονάδες με οριακή πτώση 0,09%
ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,27% στις 2.223,48 μονάδες. Ο S&P500 βρέθηκε στις 1.076,59 μονάδες με άνοδο 0,3%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η πλούσια Αρκτική μήλον της έριδος για ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)
- «Βόμβες» από Σαλάχ για Σλοτ και διοίκηση της Λίβερπουλ: «Το κλαμπ με… πετάει στις ρόδες του λεωφορείου»
- Φρίντριχ Μερτς: «Είναι στον πυρήνα του DNA μας να σταθούμε στο πλευρό του Ισραήλ»


