Την αναγκαιότητα βελτίωσης και εξέλιξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και της εισόδου νέων εργοστασιακών ομάδων εξέφρασε στο πλαίσιο του Ράλι Πορτογαλίας ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt – ο οποίος αντιμετωπίζει το WRC με μεγαλύτερη θέρμη σε σχέση με τον προκάτοχό του, Max Mosley.

Ο Γάλλος είπε ότι ακόμη δεν έχει να παρουσιάσει συγκεκριμένες αλλαγές, παρά μόνο συλλέγει προτάσεις από ειδήμονες του σπορ – ωστόσο αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να αποκτήσει το WRC μεγαλύτερο ενδιαφέρον και διαφορετική δομή, ώστε να γίνει πιο ελκυστικό.

«Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο διότι δεν έχουμε ακόμα κάτι να δείξουμε, αλλά εργαζόμαστε για αυτό», τόνισε στη βρετανική εφημερίδα «Motorsport News». «Μπορώ να σας πω τι δεν μου αρέσει στα ράλι αυτή τη στιγμή.

Μια παγκοσμίου βεληνεκούς διοργάνωση που περιλαμβάνεται σε πρόγραμμα της FIA πρέπει να είναι κάτι που θα περιλαμβάνει συναισθήματα και θα είναι ελκυστικό, καθώς είναι κάτι διαφορετικό.
Πρέπει να πω ότι δεν είναι ο [σωστός] τρόπος να βλέπω ένα ράλι να ξεκινά στις 9:30 το πρωί, να διακόπτεται στις 12:00 για γεύμα, να βγαίνει για άλλες τρεις Ειδικές και να έχει τελειώσει ως τις 17:00. Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε συναισθήματα από ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, πρέπει να δουλέψουμε.

Στη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας είπα ότι θα εκλεχθεί ένας Επίτροπος Ράλι. Ακόμα το σκέφτομαι, αλλά δεν έχω πάρει αποφάσεις. Δημιούργησα μια Ομάδα Εργασίας για τα Ράλι με ειδήμονες όπως η Michele Mouton, ο Juha Kankkunen, ο Carlos Sainz, ο Guy Frequelin και ορισμένους οργανωτές.

Η Ομάδα Εργασίας θα κάνει μια πρόταση για την εξέλιξη των Ράλι. Για το μέλλον των ράλι περιμένω περισσότερα από όσα βλέπω, από τους οργανωτές, τις εταιρείες προώθησης και τις εργοστασιακές ομάδες, περιμένω περισσότερα από μια παγκοσμίου επιπέδου διοργάνωση της FIA.

Χρειαζόμαστε περισσότερους κατασκευαστές. Ευτυχώς έχουμε τη Ford και τη Citroen, αλλά δεν φτάνουν. Μιλάμε με ορισμένους κατασκευαστές που θα μπορούσαν να προετοιμαστούν να μπουν, αλλά πρέπει να τους ενθαρρύνουμε και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να προσθέσουμε μια νέα διάσταση στην κατηγορία», κατέληξε.

auto.in.gr