Αποσύρουν φάρμακα από την ελληνική αγορά εταιρείες της Δανίας
Την πώληση γνωστών φαρμάκων τους στην ελληνική αγορά αναστέλλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες της Δανίας Novo Nordisk και Leo Pharma, αντιδρώντας στην κυβερνητική απόφαση για μειώση στις τιμές των φαρμάκων κατά 25%.
Την πώληση γνωστών φαρμάκων τους στην ελληνική αγορά αναστέλλουν οι
φαρμακευτικές εταιρείες της Δανίας Novo Nordisk και Leo Pharma,
αντιδρώντας στην κυβερνητική απόφαση για μειώση στις τιμές των φαρμάκων
κατά 25%.
Σύμφωνα με το BBC, η Leo Pharma ακολουθεί τη Novo Nordisk αναστέλλοντας την πώληση δύο δημοφιλών φαρμάκων, ενός αντιπηκτικού και μίας θεραπείας για την ψωρίαση. Η Novo απέσυρε την περασμένη εβδομάδα από την ελληνική αγορά φάρμακο για το διαβήτη.
Διευθυντικό στέλεχος της Leo Pharma αναφέρει ότι μείωση του 25% στις τιμές των φαρμάκων θέτει σε κίνδυνο εργασιακές θέσεις στην Ευρώπη, περιλαμβανομένης της Δανίας όπου εδρεύει η φαρμακευτική εταιρεία.
Η Leo Pharma υποστηρίζει ότι το ελληνικό κράτος οφείλει στην εταιρεία 244 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα στο δικτυακό τόπο του BBC.
Το βρετανικό μέσο φιλοξενεί δηλώσεις στελέχους της κυβέρνησης που επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πιο ακριβές χώρες στην Ευρώπη στις τιμές των φαρμάκων.
Επισημαίνει ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες είχαν μεγάλη κέρδη από την Ελλάδα σε βάθος δεκαετιών και οφείλουν να αποδεχθούν τη μείωση στις τιμές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- The Cure: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε κιθαρίστας και κιμπορντίστας του συγκροτήματος
- Υεμένη: Εκκληση από ΗΠΑ για αυτοσυγκράτηση – Απέφυγαν να πάρουν θέση
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Γιατί η νύχτα θα κρατήσει πολύ ακόμα
- Τα φάρμακα απώλειας βάρους επηρεάζουν (και) το Σίτι
- Καταναλωτές: Πόσο εξοικειωμένοι είναι με την ΑΙ – Ποιες εφαρμογές της εμπιστεύονται περισσότερο
- Android Auto: Έχει ένα «κρυφό μενού», αλλά πολλοί δεν το γνωρίζουν
