Απίθανη η διεξαγωγή εκλογών εντός του 2010 λέει ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης
Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Αμπχισίτ Βετζατζίβα δήλωσε ότι είναι μάλλον απίθανο να διεξαχθούν εντός του 2010 εκλογές. Ο Αμπχισίτ πρόσθεσε πως είναι ανάγκη να αποκατασταθεί πλήρως η ειρήνη μετά τις αιματηρές ταραχές της περασμένης εβδομάδας και να εφαρμοστεί ένα σχέδιο συμφιλίωσης.
Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Αμπχισίτ Βετζατζίβα δήλωσε ότι είναι μάλλον απίθανο να διεξαχθούν εντός του 2010 εκλογές.
«Προφανώς είναι πολύ πιο δύσκολο να διεξαχθούν εκλογές ως το τέλος του χρόνου» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Αμπχισίτ πρόσθεσε πως είναι ανάγκη να αποκατασταθεί πλήρως η ειρήνη μετά τις αιματηρές ταραχές της περασμένης εβδομάδας και να εφαρμοστεί ένα σχέδιο συμφιλίωσης.
Σημειώνεται ότι αίτημα των διαδηλωτών που κατεστάλησαν βίαια στα μέσα του μήνα, ήταν η διάλυση του Κοινοβουλίου και η διεξαγωγή εκλογών μέσα στο Νοέμβρίο.
Κατά τις συγκρούσεις με την κυβέρνηση που κράτησαν περίπου δύο μήνες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 85 άτομα (στην μεγάλη πλειοψηφία του διαδηλωτές) και τραυματίστηκαν περί τους 2000, ενώ εκατοντάδες ήταν και οι συλλήψεις διαδηλωτών.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση ήρε την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβάλλει στη Μπανγκόκ και άλλες 23 επαρχίες μετά τα αιματηρά επεισόδια. Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός «η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο».
Associated Press
- Η Ουκρανία έπληξε με drones εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων στη Ρωσία, σε απόσταση 1.400 χλμ. από τα σύνορα
- Λίβανος: Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα – Θέτουν πλέον σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία
- Παλαιό Φάληρο: Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω καθίζησης του οδοστρώματος
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Μπορώ να ζήσω χωρίς να είμαι Αρχιεπίσκοπος
- Learning Resources: Όταν τα παιχνίδια νικούν τους δασμούς Τραμπ
- ΕΕ: Επιπλέον 5 εκατ. δαπάνες για μεταφορά στελεχών