Στον κήπο του Μεγάρου με την Big Band του Δ. Αθηναίων
Στο πλαίσιο αυτό, ο κήπος του Μεγάρου που είναι ανοικτός για το κοινό καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου, θα φιλοξενεί πολλές και ποικίλες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Η Big Band του Δήμου Αθηναίων είναι το διευρυμένο τζαζ μουσικό σύνολο που αποτελείται από τις τέσσερεις οικογένειες οργάνων, δηλαδή τα σαξόφωνα, τις τρομπέτες, τα τρομπόνια και τα ρυθμικά όργανα ντραμς και περκασιόν, ενώ συχνά πλαισιώνεται από έγχορδα και άλλα συμφωνικά όργανα. Μεγάλοι συνθέτες και σολίστες του μουσικού είδους της Big Band, εκτός από τον Louis Armstrong και τον Benny Goodman, υπήρξαν οι Duke Ellington, Count Basie, Stan Kenton, Glenn Miller, Woody Herman, Buddy Rich, Tommy Dorsey, Don Ellis, William Russo.
Το ρεπερτόριο που παρουσιάζει η Big Band του Δήμου Αθηναίων αποτελείται από ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της Big Band φιλολογίας, επίσης από έργα της σύγχρονης-ποιοτικής τζαζ και συχνά, από συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών.
Αξίζει να σημειωθεί πως για την ολοκλήρωση του κήπου, συνέδραμε ουσιαστικά το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης με τη μεγάλη δωρεά που έκανε προς το Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής για τον σκοπό αυτό, τον Ιούνιο του 1999.
- Τεστ αλήθειας στον Μακρόν – Ποιες αμαρτίες απέκρυψε στο Νταβός
- Η Ναόμι Οσάκα ντύθηκε Μέδουσα στο Αυστραλιανό Όπεν και πυράκτωσε τις εντυπώσεις
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Το μήνυμα του Γιαμπουσέλε στα social media που έβαλε… φωτιά για το μέλλον του! (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews

