
Δεν υπάρχει σκάνδαλο στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, είπε ο Εφραίμ
Κανένα σκάνδαλο δεν είδε στην υπόθεση του Βατοπαιδίου ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τις ανταλλαγές της λίμνης Βιστωνίδας με ακίνητα του Δημοσίου, αλλά και για τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα.
Κανένα σκάνδαλο δεν είδε στην υπόθεση του Βατοπαιδίου ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τις ανταλλαγές της λίμνης Βιστωνίδας με ακίνητα του Δημοσίου, αλλά και για τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα.
Όπως μετέδωσε το Mega, στη μαραθώνια κατάθεσή του ο ηγούμενος Εφραίμ είπε για τον Θόδωρο Ρουσόπουλο ότι δεν παρέστη η ανάγκη να βοηθήσει. Για τον Κώστα Καραμανλή δήλωσε ότι δεν συζητούσαν για το θέμα των ανταλλαγών όποτε ερχόταν στη Mονή, ενώ για τον Γιάννη Αγγέλου ανέφερε ότι πήγαινε στη Μονή μόνο ως επισκέπτης.
Όσο για τον ίδιο, ισχυρίστηκε ότι στο Μαξίμου πήγαινε μόνο για να δώσει προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις της Μονής.
Ο Εφραίμ είπε ότι το μόνο που ενδιέφερε τον ίδιο, ως ηγούμενο, ήταν η λίμνη, η κυριότητα της οποίας ανήκει στη Μονή με βάση τα χρυσόβουλα. Όπως υποστήριξε, η Μονή σύρθηκε στις ανταλλαγές διότι οι φορείς πίεζαν την κυβέρνηση να τους διώξουν από τη λίμνη. Τόνισε, μάλιστα, ότι τα ακίνητα των ανταλλαγών τα επέλεξε το Δημόσιο.
Ο δικηγόρος του Εφραίμ αρνήθηκε οποιαδήποτε δήλωση όσο είναι σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία. Ο ηγούμενος προσήλθε στη Βουλή μαζί με τον μοναχό Αρσένιο, η κατάθεση του οποίου ορίστηκε για την Πέμπτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Khaby Lame: Το ναυάγιο του δημοφιλέστερου TikToker στον κοσμο
- Ινδία: Γυναίκα που θεωρούσαν νεκρή… «ζωντάνεψε» όταν το ασθενοφόρο που τη μετέφερε έπεσε σε λακκούβα
- CNBC: Τα 8 θέματα που συζητούν τα «συναισθηματικά σταθερά» ζευγάρια – Ψυχολόγος από το Χάρβαρντ δίνει απαντήσεις
- Μεγακλής Βιντιάδης: «Ο Γιώργος Μαρίνος δεν χάθηκε, τον έκαναν να χαθεί – Το κλάμα πουλάει»
- Τρία, δύο, ένα, πυρ – Θεαματική κατεδάφιση πολυώροφου ξενοδοχείου στο Μαϊάμι
- Μαγιόρκα – Ράγιο Βαγιεκάνο 3-0: Συντριβή πριν τον επαναληπτικό με την ΑΕΚ

