Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά ενημέρωσε το Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μετά το ταξίδι του ίδιου στην Αγκυρα και το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κύπρο.

«Η επιθυμία μας για πιο στενή συνεργασία με την Τουρκία είναι ειλικρινής, είναι σαφής, όσο σαφείς είναι και οι προϋποθέσεις για μία τέτοια συνεργασία, δηλαδή ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, ο σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου» δήλωσε ο κ. Δρούτσας μετά τη συνάντηση.

Τόνισε ότι οι συναντήσεις με τον κ. Παπούλια δεν είναι εθιμοτυπικού χαρακτήρα. «Ο κ. Κάρολος Παπούλιας είναι βαθύς γνώστης των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής με πολλή μεγάλη εμπειρία και εκφράζει με τον πιο κατάλληλο τρόπο τις θέσεις της Ελλάδας και τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Ήλθα για να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά βεβαίως και για να ακούσω τις απόψεις του και προπαντός τις συμβουλές του» είπε ο κ. Δρούτσας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ