H κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός και το σκουμπρί, περιορίζει τον κίνδυνο καρδιακού νοσήματος, διαπίστωση που ενισχύεται από τρεις νέες μελέτες. Hδη, η Aμερικανική Ένωση Kαρδιολογίας συνιστά την κατανάλωση λιπαρών ψαριών, που περιέχουν τα λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, τουλάχιστον δυο φορές εβδομαδιαίως.

«Πιθανώς η κατανάλωση λιπαρών ψαριών να μας σώσει τη ζωή», είναι το σχόλιο κορυφαίων επιστημόνων που ασχολούνται με την διατροφή.

Oι μελέτες που εκπονήθηκαν την τελευταία εικοσαετία έδειξαν ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση λιπαρών ψαριών και τον περιορισμό του θανάτου εξαιτίας καρδιοπάθειας, ενώ τα λιπαρά οξέα των ψαριών και στο πλαίσιο πάντα μιας ισορροπημένης διατροφής, μειώνουν τον κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου, ελαττώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα και διαδραματίζουν ρόλο στις καρδιακές νόσους και στην αποτροπή δημιουργίας θρόμβων.

health.in.gr