Ψάρια και αιφνίδιος θάνατος
H κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός και το σκουμπρί, περιορίζει τον κίνδυνο καρδιακού νοσήματος, διαπίστωση που ενισχύεται από τρεις νέες μελέτες. Hδη, η Aμερικανική Ένωση Kαρδιολογίας συνιστά την κατανάλωση λιπαρών ψαριών, που περιέχουν τα λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, τουλάχιστον δυο φορές εβδομαδιαίως.
H κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός και το σκουμπρί, περιορίζει τον κίνδυνο καρδιακού νοσήματος, διαπίστωση που ενισχύεται από τρεις νέες μελέτες. Hδη, η Aμερικανική Ένωση Kαρδιολογίας συνιστά την κατανάλωση λιπαρών ψαριών, που περιέχουν τα λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, τουλάχιστον δυο φορές εβδομαδιαίως.
«Πιθανώς η κατανάλωση λιπαρών ψαριών να μας σώσει τη ζωή», είναι το σχόλιο κορυφαίων επιστημόνων που ασχολούνται με την διατροφή.
Oι μελέτες που εκπονήθηκαν την τελευταία εικοσαετία έδειξαν ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση λιπαρών ψαριών και τον περιορισμό του θανάτου εξαιτίας καρδιοπάθειας, ενώ τα λιπαρά οξέα των ψαριών και στο πλαίσιο πάντα μιας ισορροπημένης διατροφής, μειώνουν τον κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου, ελαττώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα και διαδραματίζουν ρόλο στις καρδιακές νόσους και στην αποτροπή δημιουργίας θρόμβων.
health.in.gr
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- O Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βαλένθια και ψάχνει την 5η σερί νίκη του στη Euroleague
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
