
Συνεργασία ΗΠΑ-ΕΕ κατά της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο
Κοινή δράση για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο θα αναλάβουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή έπειτα από συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στη Μαδρίτη.
Κοινή δράση για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο θα αναλάβουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή έπειτα από συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στη Μαδρίτη.
Συγκεκριμένα μέτρα θα καθοριστούν τις προσεχείς εβδομάδες και πιθανότατα θα περιλαμβάνουν την ανάμειξη της Europol και τη δημιουργία ειδικών τηλεφωνικών γραμμών επικοινωνίας, δήλωσε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Βίβιαν Ρέντινγκ.
«Η παιδική πορνογραφία θα πρέπει να εξαλειφθεί όπου κι αν την εντοπίζουμε. Πολλοί από αυτούς τους δικτυακούς τόπους είναι διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη. Πολλοί βρίσκονται στην Ευρώπη, πολλοί άλλοι βρίσκονται στις ΗΠΑ. Θα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για την προστασία των παιδιών» δήλωσε η επίτροπος σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών, του οποίου η χώρα ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, πρόσθεσε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί και για την καταπολέμηση και άλλων μορφών κυβερνοεγκλήματος.
Επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ και η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Στινγκ επιμένει ότι τα παιδιά του δε θα κληρονομήσουν τίποτα από την περιουσία του
- Μακρόν: Τηλεφωνική επικοινωνία με Πεζεσκιάν – Άρση του αποκλεισμού στα Στενά του Ορμούζ χωρίς όρους
- Παναθηναϊκός: Η 12άδα των «πράσινων» για το τρίτο παιχνίδι με τη Βαλένθια
- «Σφάζει με το βαμβάκι» την κυβέρνηση ο Κ. Καραμανλής για την «αδιαφανή, σκανδαλώδη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων»
- Οι όροι του Μουρίνιο για να επιστρέψει στην Ρεάλ Μαδρίτης
- Τι πρέπει να δηλωθεί στο ΜΙΔΑ της ΑΑΔΕ – Όσα πρέπει να προσέξετε

