2

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν απορρίπτει την ιδέα ενός ευρω-ταμείου για τη των στήριξη χωρών με αδυναμία αποπληρωμής του χρέους, αλλά χρειάζεται σε βάθος διερεύνηση του θέματος, δήλωσε την περασμένη Τετάρτη ο πρόεδρος της ευρωτράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν το έχει εξετάσει ακόμη […] αλλά δεν απορρίπτουμε την ιδέα σε αυτή τη φάση», είπε ο κ. Τρισέ μετά την ομιλία του σε εκδήλωση στην Φρανκφούρτη.

«Αντιλαμβάνομαι την ιδέα, ότι θα πρέπει να υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι όροι για στήριξη μιας συγκεκριμένης χώρας», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είπε την Πέμπτη ότι στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη σύσταση του ΕΝΤ, «παραμένουν αναπάντητα χιλιάδες ερωτήματα».

Πάντως ένα ευρωταμείο, την ιδέα του οποίου υποστηρίζουν πολλοί Γερμανοί πολιτικοί, δεν θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να βοηθήσει στην περίπτωση της Ελλάδας, είπε ο κ. Γιούνκερ, σε δηλώσεις που έκανε στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη επέκτασης του συστήματος παρακολούθησης των δημοσιονομικών των χωρών-μελών του ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ