
Ο Μπιλ Κλίντον επικεφαλής της ανοικοδόμησης της Αϊτής
Στον Μπιλ Κλίντον ανέθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν την ευθύνη του συντονισμού της ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και της ανοικοδόμησης της κατεστραμμένης από το σεισμό των 7 Ρίχτερ Αϊτής. Ο σεισμός άφησε πίσω του 200.000 νεκρούς και 300.000 τραυματίες, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.
2
Στον Μπιλ Κλίντον ανέθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν την ευθύνη του συντονισμού της ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και της ανοικοδόμησης της κατεστραμμένης από το σεισμό των 7 Ρίχτερ Αϊτής.
Ο σεισμός της 12ης Ιανουαρίου άφησε πίσω του 200.000 νεκρούς, 300.000 τραυματίες και περισσότερο από ένα εκατομμύριο άστεγους, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στην Αϊτή θα συντονίσει τόσο τις διεθνείς προσπάθειες για την ανακούφιση των πληγέντων, όσο και τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την ανοικοδόμηση της χώρας.
Μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο Μπιλ Κλίντον δήλωσε ικανοποιημένος για την επέκταση των αρμοδιοτήτων του στην Αιτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο – Μεταφορά μέσω θαλάσσης
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «καυτή πατάτα» για το Μαξίμου και η «βροχή» αιτημάτων για πρόωρες κάλπες
- «Φιλαράκια» – Η Λίζα Κούντροου λάτρεψε τη Φοίβη
- Σερβία και Ουγγαρία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν αμερικανικά εκρηκτικά σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»




