Χριστόφια και Ταλάτ συνεχάρη για τις συνομιλίες η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών
Τα συγχαρητήριά της για την εμπλοκή στις εντατικές συνομιλίες έδωσε η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, στον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον Tουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους. Για «βελούδινο διαζύγιο» στα πρότυπα Τσεχοσλοβακίας κάνει λόγο ο Ντερβίς Έρογλου.
2
Τα συγχαρητήριά της για την εμπλοκή στις εντατικές συνομιλίες έδωσε η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, στον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον Tουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους την Τετάρτη –τρίτη ημέρα των συνομιλιών.
Παράλληλα, την ίδια ημέρα το ΑΚΕΛ ανέφερε ότι οι προτάσεις Ταλάτ δεν δημιουργούν προϋποθέσεις λύσης του Κυπριακού, κινούμενες μάλιστα εκτός των πλαισίων των αποφάσεων του ΟΗΕ. Το κυπριακό κόμμα πιστεύει ότι οι προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς οδηγούν στο σχηματισμό συνομοσπονδίας, και όχι ομοσπονδίας.
Από την πλευρά των κατεχόμενων, ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ντερβίς Έρογλου έκανε λόγο για ένα «συμφωνημένο βελούδινο διαζύγιο», στο πρότυπο του διαχωρισμού της Τσεχοσλοβακίας.
Ο Ντ.Ερογλου υποστήριξε πως ο κόσμος δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού σε σύγκριση με το παρελθόν, αλλά είναι προσηλωμένος στα οικονομικά προβλήματα. Επικαλούμενος δημοσκοπήσεις μάλιστα, ανέφερε ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού των κατεχομένων δεν έχει ελπίδες για μια συμφωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιταλία – Ελλάδα 5-12: Χάλκινο το πρώτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό για τα χρυσά παιδιά του πόλο!
- Γλυφάδα: «Επικίνδυνος για τον εαυτό του και το περιβάλλον του» – Τι λέει το αποφυλακιστήριο του 46χρονου
- Όλα πανηγύρια είναι: Ο Ματθαίος Γιαννούλης για την απώλεια βάρους, τις συναυλίες και το «Κελί 33»
- Ο Έσε θέλει ένα ακόμα παράσημο, στην «μάχη» του Άμστερνταμ
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (pic)
- Χιμένεθ: «Παίξαμε σαν άνδρες και κάναμε λάθη σαν παιδιά – Συγγνώμη από τον κόσμο»


