Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου
Η κύρια διατροφική πηγή του ασβεστίου είναι σίγουρα για τη πλειονότητα των ανθρώπων, το γάλα και τα γαλακτοκομικά. Υπάρχουν όμως άτομα που λόγω συγκεκριμένης δυσανεξίας, πρέπει να αποφεύγουν τα γάλα και συχνά και τα προϊόντα του. Τι γίνεται λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις;
Η κύρια διατροφική πηγή του ασβεστίου είναι σίγουρα για τη πλειονότητα των ανθρώπων, το γάλα και τα γαλακτοκομικά. Υπάρχουν όμως άτομα που λόγω συγκεκριμένης δυσανεξίας, πρέπει να αποφεύγουν τα γάλα και συχνά και τα προϊόντα του. Τι γίνεται λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις;
Από που μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να «αντλήσουν» επαρκείς ποσότητες ασβεστίου;
Αξιοσημείωτα λοιπόν ποσά ασβεστίου βρίσκονται σε πολλές φυτικές τροφές, όπως το κόλιανδρο, το μπρόκολο, το σπανάκι και φυσικά η μελάσα, που ως γνωστό προκύπτει από την κατεργασία της μαύρης ζάχαρης.
Εξαιρετική όμως φυτική πηγή ασβεστίου είναι το σουσάμι και προϊόντα που προκύπτουν από αυτό, όπως το παστέλι και το ταχίνι.
Αξιοσημείωτο ακόμα είναι πως το σουσάμι δεν εμπεριέχει ιδιαίτερα ποσά φυτικών οξέων, που ως γνωστό δυσχεραίνουν την απορρόφηση του ασβεστίου.
100 γρ. σουσάμι εμπεριέχουν σχεδόν το 100% της ημερήσιας απαιτούμενης πρόσληψης ασβεστίου.
health.in.gr
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας