Τέλος στην απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ για τους φορείς του ιού HIV
Ουάσινγκτον: Παρελθόν αποτελεί από τη Δευτέρα ο νόμος που απαγόρευε σε φορείς του ιού HIV να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Ο νόμος είχε τεθεί σε ισχύ το 1987, επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν.
Ουάσινγκτον: Παρελθόν αποτελεί από τη Δευτέρα ο νόμος που απαγόρευε σε φορείς του ιού HIV να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Ο νόμος είχε τεθεί σε ισχύ το 1987, επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν.
«Αν θέλουμε να ηγηθούμε στην καταπολέμηση του HIV/AIDS, θα πρέπει να συμπεριφερθούμε αναλόγως» είχε δηλώσει πρόσφατα ο Μπαράκ Ομπάμα, συμπληρώνοντας ότι η άρση του περιορισμού «θα σώζει ζωές».
Όπως μετέδωσε το BBC, η άρση του περιορισμού ανοίγει πλέον το δρόμο για τη διοργάνωση -στις ΗΠΑ το 2012- του Παγκόσμιου Συνεδρίου για το AIDS.
Από το 1993, το Διεθνές Συνέδριο για το AIDS δεν έχει πραγματοποιηθεί σε πόλη των ΗΠΑ εξαιτίας της απαγόρευσης.
health.in.gr
- Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ
- Tablets που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν παίζοντας
- Βιμ Βέντερς: «Οι ταινίες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά όχι με πολιτικό τρόπο»
- Η ΚΕΔΕ δηλώνει «παρών» στην αναθεώρηση του Συντάγματος με θέσεις και προτάσεις
- Σπουδαία νίκη κόντρα στους πρωταθλητές για τους Μπακς (93-110) – «Καθάρισαν» Λέικερς και Μπλέιζερς
- Βενεζουέλα: Η Ροντρίκες υπόσχεται ελεύθερες εκλογές