Στη φυλακή 23 ηγετικά στελέχη των Κούρδων της Τουρκίας για «σχέσεις» με αντάρτες
Κατηγορίες για «συνεργασία» με αντάρτες απαγγέλθηκαν σε 23 ηγετικά στελέχη Κούρδων της Τουρκίας από δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ. Τα 23 στελέχη, που οδηγήθηκαν στη φυλακή, είναι μέλη μιας ομάδας 36 ατόμων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη νοτιοανατολική Τουρκία.
2
Κατηγορίες για «σχέσεις» με αντάρτες απαγγέλθηκαν σε 23 ηγετικά στελέχη Κούρδων της Τουρκίας από δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με δικαστική πηγή.
Μεταξύ των ανθρώπων αυτών είναι οκτώ δήμαρχοι και ο Χατίπ Ντικλέ, ένας Κούρδος πρώην βουλευτής, που έχει περάσει δέκα χρόνια στη φυλακή, όπως αναφέρει η ίδια πηγή που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που οδηγήθηκαν στη φυλακή, είναι μέλη μίας ομάδας 36 ανθρώπων που συνελήφθησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης από τις τουρικές αρχές ασφαλείας, κατά τη διάρκεια μαζικής επιχείρησης στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Πρόκειται για το τρίτο κύμα των διώξεων που έχει εξαπολύσει φέτος το τουρκικό κράτος κατά στελεχών του δημοκρατικού, φιλο-κουρδικού, κινήματος, με το πρόσχημα της εξάρθρωσης «παρακλαδιών» του ΡΚΚ που υποτίθεται ότι έχουν διεισδύσει σε κουρδικές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και στο Κόμμα για μία Δημοκρατική Κοινωνία (DTP), που τέθηκε εκτός νόμου στις 11 Δεκεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τραμ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή – Ποιοι σταθμοί δεν θα λειτουργούν
- Το βίντεο της χρονιάς έφτιαξε ο Πανιώνιος και δείχνει τον δρόμο σε ομάδες, αθλητές και γονείς (vid)
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 6 συλληφθέντες που πετούσαν σε χωράφι μπάζα και απόβλητα
- Ακτίδα φωτός μέσ’την τραγωδία: Οικογένεια ξαναβρίσκει τον σκύλο της, που αγνοούταν μετά το δυστύχημα στην Ισπανία
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου οι εργασίες – «Παρέλαση» παλαίμαχων για να κλείσουν
- Συναίνεση και πορνογραφία: Τι μαθαίνουμε (ξανά) από το σκάνδαλο Grok;

