Έκκληση για ενότητα από τον συντηρητικό αγιατολάχ Χαταμί στη γιορτή της Ασούρα
Ο συντηρητικός αγιατολάχ Αχμαντ Χαταμί έκανε έκκληση για ενότητα μεταξύ των Ιρανών, με την ευκαιρία της σιιτικής γιορτής της Ασούρα που κορυφώνεται την Κυριακή, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα η ιρανική αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι θα «αντιδράσει» κατά κάθε «παράνομης» συγκέντρωσης.
2
Ο συντηρητικός αγιατολάχ Αχμαντ Χαταμί έκανε έκκληση για ενότητα μεταξύ των Ιρανών, με την ευκαιρία της σιιτικής γιορτής της Ασούρα που κορυφώνεται την Κυριακή, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα η ιρανική αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι θα «αντιδράσει» κατά κάθε «παράνομης» συγκέντρωσης.
«Οι τελετές του πένθους στη μνήμη του ιμάμη Χοσέιν δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν από τους εχθρούς μας. Ο ιμάμης Χοσέιν ήταν πάντα σύμβολο της ενότητας, οπότε οι τελετές δεν πρέπει να είναι αφιερωμένες στην διχόνια», δήλωσε ο Χαταμί κατά τη διάρκεια κηρύγματος στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης που μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό ραδιόφωνο.
Οι ημέρες Τάσουα και Ασούρα τιμούν τη θανή του ιμάμη Χοσέιν, εγγονού του προφήτη και τρίτου ιμάμη των σιιτών, κατά τη μάχη της Κερμπάλα εναντίον του χαλίφη Γιαζίντ, γεγονός που αποτελεί έναν από τους ιδρυτικούς μύθους του σιιτικού Ισλάμ.
O υπαρχηγός της ιρανικής αστυνομίας Αχμάντ Ρεζά Ραντάν προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η αστυνομία θα αντιδράσει κατά οποιασδήποτε «παράνομης συγκέντρωσης» κατά τη διάρκεια της Τάσουα και της Ασούρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τραμπ: Η συμφωνία για τη Γροιλανδία είναι υπό διαπραγμάτευση – Παίρνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς καθόλου κόστος
- Short-Term Rentals Enter a Phase of Maturity in Greece and Europe
- Δεν εξερράγη στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης και την Ελληνίδα αεροσυνοδό
- Τι είναι το «βουβό κύμα» swell που σκότωσε τον αξιωματικό του Λιμενικού στο Άστρος
- Στη Σάλκε ο Τζέκο (pic)
- Νέα υπόθεση revenge porn στην Κρήτη: Αποπειράθηκε να την βιάσει ενώ έστειλε γυμνές φωτογραφίες σε φίλη της