Σε κρατικοποίηση τράπεζας, για δεύτερη φορά το τελευταίο έτος, προχωρά η Αυστρία
Σε κρατικοποίηση τράπεζας, για δεύτερη φορά το τελευταίο έτος, προχώρησε η αυστριακή κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η κτηματική τράπεζα Hypo Group Alpe Adria θα περάσει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου ώστε να μην καταρρεύσει.
27
Σε κρατικοποίηση τράπεζας, για δεύτερη φορά το τελευταίο έτος, προχώρησε η αυστριακή κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η κτηματική τράπεζα Hypo Group Alpe Adria θα περάσει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου ώστε να μην καταρρεύσει.
Η Hypo Group Alpe Adria είναι η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιόζεφ Πρελ, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της εθνικοποίησης της Hypo Alpe-Adria Bank International, η Bayerische Landesbank θα πουλήσει το μερίδιό της (67%) έναντι του συμβολικού τιμήματος τουενός ευρώ και θα διοχετεύσει στην τράπεζα 825 εκατ. ευρώ.
Το ομόσπονδο κρατίδιο της Καρινθίας, το οποίο ελέγχει το 12,4% της Hypo Alp, θα δώσει 200 εκατ. ευρώ, ενώ η αυστριακή εταιρεία αμοιβαίας ασφάλισης Grazer Wechselseitige Versicherung (κατέχει το 20,5%) θα παρέχει 30 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι τοΝοέμβριοη τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι οι τονωτικές ενέσεις ρευστότητας που είχε λάβει από το αυστριακό κράτος και τους μετόχουςείναι «υπό εξαφάνιση», λόγω των υπέρογκων προβλέψεων.
Η προηγούμενη κρατικοποίηση είχε γίνει το Νοέμβριο του 2008 και αφορούσε την Kommunalkredit Austria AG.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ήχησε το 112 σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Κορινθία και Λακωνία – «Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες»
- «Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη – Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού (vid+pics)
- Κρίσιμη μαρτυρία για τη Λόρα από το Βερολίνο – Δόθηκε παράταση στο Amber Alert
- Επίθεση Δούκα και Γερουλάνου σε Ανδρουλάκη με πρόφαση τη «βελόνα» του ΠΑΣΟΚ, που φροντίζουν με τη στάση τους να μην κουνηθεί
- Καιρός: Ακραίας επικινδυνότητας η κακοκαιρία την Τετάρτη – Οι 7 κόκκινες περιοχές – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Ισπανία: Στους 42 οι νεκροί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος – Συνεχίζουν να ανασύρουν νεκρούς