Ο Ζακ Οντιάρ βρήκε τον…»Χτύπο που Έχασε η Καρδιά του» και μας παρουσιάζει τη νέα του δημιουργία, που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας του London Festival και την υποψηφιότητα της Γαλλίας στα Όσκαρ 2010. Θέμα της η σκληρή ζωή και οι διασυνδέσεις μέσα στις φυλακές βαρυποινιτών.
Ο Μαλίκ, ένας 19χρονος Άραβας, αμόρφωτος και ορφανός από γονείς, θα καταδικαστεί με 6ετή ποινή κάθειρξης για κάποιο έγκλημα που διέπραξε.
Μέσα στη φυλακή ωστόσο, με τη βοήθεια της Κορσικής μαφίας και ενός Ιμάμη με μεγάλη επιρροή, όχι μόνο θα ανδρωθεί, αλλά και θα αναρριχηθεί στις εγκληματικές βαθμίδες.
Έτσι καταλήγει, σαν ελεύθερος πολίτης πλέον, να γίνει ο απόλυτος άρχοντας του εγκλήματος στα γαλλικά προάστια και να εφαρμόσει άριστα στην πράξη όλα όσα έμαθε στη «στενή».
Νιλς Αρεστρουπ
Ηθοποιός: Ραχίμ, Ταχάρ
Ζακ Οντιάρ