Δοκιμές Χερέθ, 2η μέρα: Ταχύτερος ο Gary Paffett
Ο δοκιμαστής της McLaren σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του διημέρου, αλλά ήταν οι νεαροί N. Hulkenberg, D. Ricciardo και P. di Resta που έκλεψαν την παράσταση.
Ο εμπειρότερος από τους νέους οδηγούς της Formula 1, ο δοκιμαστής της McLaren και πρωταγωνιστής του DTM Gary Paffett, έκλεισε τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών της Χερέθ στην κορυφή των χρόνων – σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο του διημέρου.
Αν και το μεσημέρι έβρεξε ελαφρά και η ισπανική πίστα είχε υγρασία για αρκετές ώρες, στο τέλος της ημέρας ο Nico Hulkenberg (που θα αγωνίζεται με τη Williams τη νέα χρονιά) σημείωσε το δεύτερο χρόνο, περίπου μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον G. Paffett.
Για μία ακόμη φορά, ο Αυστραλός Daniel Ricciardo (RBR) και o Σκοτσέζος Paul di Resta (Force India) ήταν εξαιρετικοί, καθώς ακολούθησαν με παρεμφερή χρόνο τον πρωταθλητή του GP2 – που έχει ήδη δύο χρόνια εμπειρίας ως δοκιμαστής της F1.
Τη μέρα της ανακοίνωσης του πολυετούς του συμβολαίου με τη Ferrari, ο Jules Bianchi σημείωσε τον ένατο χρόνο – όμως η Scuderia έβγαζε τον Γάλλο στην πίστα με βαρύ φορτίο καυσίμου, κάνοντας δοκιμές για το νέο μονοθέσιό της.
Είχαμε πολλά καύσιμα σήμερα, για να κάνουμε δοκιμές για το 2010, συνεπώς δεν ήμασταν γρήγοροι, είπε ο 20χρονος. Αλλά αυτό ήθελε η ομάδα μου και ήταν δουλειά μου να το κάνω.
Κάναμε καλή δουλειά, νομίζω, συμπληρώνοντας 113 γύρους χωρίς λάθη ή προβλήματα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Το σημαντικότερο ήταν να μάθω να οδηγώ μια F1, διότι η διαφορά από τα μονοθέσια της F3 και του GP2 είναι μεγάλη.
Την τελευταία ημέρα των δοκιμών στη Χερέθ, η ιταλική ομάδα θα τηρήσει την υπόσχεσή της για μια μέρα δοκιμών του μονοθεσίου της F1 στους τρεις πρώτους του πρωταθλήματος της Ιταλικής Formula 3. Έτσι, την Πέμπτη (03/12) στο κόκπιτ της F60 θα καθίσουν οι Daniel Zampieri, Marco Zipoli και Pablo Sanchez.
Στο μεταξύ, σήμερα έκαναν το ντεμπούτο τους στο σπορ ο Μεξικανός Esteban Gutierrez και ο Κινέζος Ho-Pin Tung, ενώ ο πρωταθλητής της Formula Renault 3.5, Bertrand Baguette, μετά τη Renault θα κάνει δοκιμές και με τη Sauber.
ΔΟΚΙΜΕΣ ΝΕΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΧΕΡΕΘ – ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
| ΟΔΗΓΟΣ | ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ | ΧΡΟΝΟΣ | ΓΥΡΟΙ |
| 1. Gary Paffett | McLaren-Mercedes | 1:18.718 | 80 |
| 2. Nico Hulkenberg | Williams-Toyota | +0.466 | 94 |
| 3. Daniel Ricciardo | RBR-Renault | +.0526 | 93 |
| 4. Paul di Resta | Force India-Mercedes | +0.693 | 58 |
| 5. Esteban Gutierrez | Sauber | +1.472 | 68 |
| 6. Mike Conway | Brawn-Mercedes | +1.504 | 83 |
| 7. Marcus Ericsson | Brawn-Mercedes | +1.722 | 37 |
| 8. J.R. Hildebrand | Force India-Mercedes | +1.799 | 50 |
| 9. Jules Bianchi | Ferrari | +1.868 | 113 |
| 10. Lucas di Grassi | Renault | +2.180 | 55 |
| 11. Ho-Pin Tung | Renault | +2.774 | 67 |
| 12. Mirco Bortolotti | STR-Ferrari | +3.043 | 69 |
auto.in.gr
- «Toxic»: Ένας άντρας, μια γυναίκα, ένας θανατηφόρος ιός – Το ψυχολογικό θρίλερ έρχεται στο θέατρο Αργώ
- Κατώτατος μισθός: Προς νέα αύξηση κατά 40 ευρώ τον Απρίλιο του 2026
- ClimateHub: Τα πιο ψυχρά και τα πιο θερμά Χριστούγεννα τα τελευταία 125 χρόνια
- Social media: Πως μας επηρεάζει η αποχή μιας εβδομάδας;
- «Πως ο Πάβλοβιτς επέλεξε την Εθνική Γερμανίας αντί της Σερβίας»
- Είναι το «Μια Υπέροχη Ζωή» μια αθώα χριστουγεννιάτικη ταινία – ή μήπως όχι;