
Κατά του ΟΗΕ στρέφονται και πάλι οι Ταλιμπάν
Μία ημέρα μετά την έναρξη της αποχώρησης υπαλλήλων του ΟΗΕ από το Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν στράφηκαν και πάλι κατά του Οργανισμού, κατηγορώντας τον ότι καταπιέζει τους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο και πως στηρίζει τους «εισβολείς» στη χώρα τους.
43
Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του ΟΗΕ ότι απομακρύνει εσπευσμένα περισσότερους από τους μισούς ξένους υπαλλήλους του στο Αφγανιστάν, για λόγους ασφαλείας, οι Ταλιμπάν στράφηκαν και πάλι κατά του Οργανισμού, κατηγορώντας τον ότι καταπιέζει τους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο και πως στηρίζει τους «εισβολείς» στη χώρα τους.
«Σε ό,τι αφορά την προστασία των δικαιωμάτων της Oumma (μουσουλμανική κοινότητα), ο ΟΗΕ και ειδικά το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισαν ξαφνικά να παραμείνουν σιωπηλοί. Αποφάσισαν να καταπιέσουν τη μουσουλμανική κοινότητα και να υποστηρίξουν τους αλαζόνες και βίαιους εισβολείς» τονίζουν σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους.
«Αν στρέψουμε τα μάτια μας προς το Αφγανιστάν θα δούμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει ευθυγραμμιστεί απολύτως με τις ΗΠΑ και τις συμμαχικές δυνάμεις… Ο ΟΗΕ συμμετέχει στα ευρείας κλίμακας εγκλήματα εναντίον του αφγανικού λαού» προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Στη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών, δεν έχει περάσει μια μέρα που οι Αμερικανοί και οι δυτικές δυνάμεις να μην έχουν διαπράξει εγκλήματα, φόνους ή βασανιστήρια εναντίον του λαού μας» καταλήγει η ανακοίνωση.
Εν τω μεταξύ, δύο στρατιώτες της υπό το ΝΑΤΟ Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια στο Αφγανιστάν (Isaf) έχουν εξαφανιστεί εδώ και δύο ημέρες στο δυτικό Αφγανιστάν, όπως ανέφερε την Παρασκευή η Isaf σε ανακοίνωσή της.
Οι στρατιώτες βρίσκονταν, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, σε αποστολή ανεφοδιασμού.
Λίγο αργότερα, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι έχουν τα πτώματα των δύο στρατιωτών, λέγοντας ότι αυτοί πνίγηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο πόλεμος, η «προπόνηση» σε 9.500, το ρεκόρ «Guinness» και το Μεξικό που… γιορτάζει ενώ πετούν πύραυλοι
- Οικογενειακή έξοδος στην Κηφισιά για Ελένη Μενεγάκη – Ματέο Παντζόπουλο για τα γενέθλια της κόρης τους
- ΕΕ: Οι «πόρτες» της πολεμικής τεχνολογίας που ανοίγει – Τι είναι το πρόγραμμα AGILE που βρίσκεται στα σκαριά
- Χαϊδάρι: Συμμορία έκλεβε διερχόμενους οδηγούς παριστάνοντας ότι έχουν βλάβη στο δικό τους αυτοκίνητο
- Ατρόμητος-Κηφισιά 0-0: Η ισοπαλία δεν τους χαλάει
- Easter Getaway Under Tight Watch at Piraeus Port

