Διαψεύδει η McDonalds ότι εξετάζει αποχώρηση από την ελληνική αγορά
Δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η McDonalds εξέταζε το ενδεχόμενο εξόδου από την ελληνική αγορά όπως συνέβη με την Ισλανδία, διέψευσε κατηγορηματικά η McDonlads. Συνολικά στην Ελλάδα λειτουργούν 35 εστιατόρια της εταιρείας, εκ των οποίων 13 με το σύστημα franchising.
106
Δημοσίευμα εβδομαδιαίας κυριακάτικης εφημερίδας περί αποχώρησής της από την ελληνική αγορά διέψευσε η McDonalds Hellas, χαρακτηρίζοντάς το «αναληθές και ανυπόστατο».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν υφίσταται «ουδεμία στρατηγική ή σκέψη αποχώρησης της εταιρίας από την ελληνική αγορά». «Η σύνδεση, δε, του αυθαίρετα εικαζόμενου ως ενδεχόμενο αποχώρησης της εταιρίας από την Ελλάδα με την κατάσταση στην Ισλανδία ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα» συνέχισε η ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση επανάλεβε τη δήλωση της McDonalds Europe, όπως δημοσιεύθηκε στα ευρωπαϊκά και διεθνή μέσα, η οποία ανέφερε σχετικά με την αποχώρηση από την Ισλανδία:
«Καταλήξαμε σε κοινή συμφωνία με τον Jon Ogmundsson, κάτοχο του franchise της Ισλανδίας, ότι οι ιδιαίτερες επιχειρηματικές συνθήκες στην Ισλανδία σε συνδυασμό με το πολύ δυσχερές οικονομικό κλίμα στη χώρα καθιστούν γι αυτόν οικονομικά απαγορευτική τη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησής του. Αυτό το σύνθετο περιβάλλον μας οδηγεί στο να μην αναζητήσουμε προς το παρόν νέο συνεργάτη στην Ισλανδία».
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η McDonalds παρουσιάζει βελτίωση των πωλήσεών της στην ελληνική αγορά την τελευταία τριετία, ως αποτέλεσμα διαρθρωτικών κινήσεων, ενώ η εταιρία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του δικτύου της το 2006, με σκοπό τον εξορθολογισμό του για τη μείωση των ζημιογόνων καταστημάτων και παράλληλα την αναμόρφωση και ανακαίνιση του δικτύου.
Σημειώνεται ότι έξι ανακαινισμένα καταστήματα λειτούργησαν στην Ελλάδα κατά τη διετία 2008-2009 και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα συνεχιστεί και το 2010. Επίσης, οι πωλήσεις της αλυσίδας σε συγκρινόμενα καταστήματα, που λειτουργούσαν το 2008-2009, παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 11% κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2009 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του προηγούμενου έτους. Σήμερα λειτουργούν 35 εστιατόρια McDonalds στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 13 με το σύστημα franchising.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)
- Τουρκία: Ελεύθερος ο Γάλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη σε φιλοκουρδική διαδήλωση
- Η βαθμολογία της League Phase του Champions League μετά την 7η αγωνιστική (pic)
- Τσέλσι – Πάφος 1-0: «Μπλε» για απευθείας πρόκριση και «δώρο» στον Ολυμπιακό