
Μειωμένα τα κέρδη από το Wii, νέο DSi το Νοέμβριο
Στο μισό μειώθηκαν τα κέρδη της Nintendo από το Wii το πρώτο οικονομικό εξάμηνο του 2009. Η εταιρεία πούλησε 5,75 εκατομμύρια Wii ανά τον κόσμο από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο, όταν την αντίστο
Στο μισό μειώθηκαν τα κέρδη της Nintendo από το Wii το πρώτο οικονομικό εξάμηνο του 2009. Η εταιρεία πούλησε 5,75 εκατομμύρια Wii ανά τον κόσμο από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο, όταν την αντίστοιχη περίοδο πέρσι είχε ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια. Έτσι, τα κέρδη της έφτασαν τα 69.49 δισεκατομμύρια γιεν (-52%) -521,75 εκατομμύρια ευρώ-, σε πωλήσεις 548,01 δισεκατομμυρίων γιεν (-34,5%) -4,1 δισ. ευρώ.
Το Σεπτέμβριο η Nintendo έριξε την τιμή της κονσόλας της κατά 20% σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, απαντώντας σε ανάλογη πρόκληση των ανταγωνιστών της.
Εν τω μεταξύ, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι στις 21 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει στην έδρα της αντί 20.000 γεν το νέο DSi, DSi LL. Η νέα φορητή παιχνιδομηχανή της Nintendo έχει μεγαλύτερη οθόνη 4,2 ιντσών και μεγαλύτερη αυτονομία -από 13 έως 17 ώρες από 9-14 ώρες στο σημερινό DSi.Το μεγαλύτερο DSi (είναι 100 γραμμάρια πιο βαρύ και έχει μεγαλύτερες διαστάσεις), περιλαμβάνει πενάκι και θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, φυσικό λευκό, σκούρο καφέ και κόκκινο του κρασιού.
- Δημοτικές εκλογές στη Δυτική Όχθη και στην κεντρική Γάζα
- Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα λάβουν τα νοικοκυριά τη δεύτερη δόση – Τα ποσά
- Πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν ο Αλεξάντερ-Γουόκερ των Χοκς (pic, vid)
- Νεκροί και τραυματίες στην Ουκρανία μετά τη νυχτερινή ρωσική επίθεση
- Βόλος: Δραματική διάσωση 41χρονου που έπεσε σε χαράδρα – Περιπατητές άκουσαν ουρλιαχτά, τρεις μέρες μετά
- Τι χρήματα θα λάβουν οι ομάδες της Euroleague που έμειναν εκτός play offs – Τι ισχύει από την 17η θέση και κάτω
