
Πείτε ναι στην συχνή κατανάλωση ψαριών
Tα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες (A, D, B3) και μέταλλα (νάτριο, ασβέστιο, φώσφορο). Eίναι θαυμάσια πηγή ζωικών πρωτεϊνών και συνεπώς απαραίτητων αμινοξέων.
Tα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες (A, D, B3) και μέταλλα (νάτριο, ασβέστιο, φώσφορο). Eίναι θαυμάσια πηγή ζωικών πρωτεϊνών και συνεπώς απαραίτητων αμινοξέων.
Δεν περιέχουν αξιοσημείωτα ποσά κορεσμένου λίπους, ενώ είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα της οικογένειας των ω-3, που έχουν συνδεθεί με χαμηλή συχνότητα στεφανιαίας νόσου.
Tα ψάρια είναι από τα τρόφιμα που συμπεριλαμβάνονται στο μοντέλο της μεσογειακής δίαιτας, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Mαγειρεύονται πιο εύκολα και είναι πιο εύπεπτα από το κρέας.
Στις μέρες λοιπόν της έντονης αμφισβήτησης για την κατανάλωση του κρέατος που πηγάζει τόσο από την περιεκτικότητα του σε κορεσμένο λίπος, όσο και από τις μεθόδους εκτροφής των ζώων που έχουν αντίκτυπο στην υγεία τους, εσείς κινηθείτε στην ασφαλέστατη και θρεπτική εναλλακτική των ψαριών που οι Ελληνικές θάλασσες μας προσφέρουν.
health.in.gr
- Ιράν: Καταγγέλλει στον ΟΗΕ τη «σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του» από τις ΗΠΑ
- «Στο γήπεδο» του Ιράν «βρίσκεται η μπάλα», δηλώνει ο Βανς
- Ειρηνικός Ωκεανός: 2 νεκροί σε νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ κατά ταχύπλοου
- Ο Βανς υποδεικνύει στον πάπα Λέοντα να ασχολείται με πνευματικά και «ηθικά ζητήματα»
- Ουγγαρία: «Λυπάται» ο Βανς για την ήττα Ορμπαν – Θα «συνεργαστούν πολύ καλά» με τον Μαγιάρ
- Ιράν: Δεν πρέπει να ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες, τονίζει ο Λαβρόφ στον Αραγτσί