Ο Lewis Hamilton της McLaren-Mercedes κατέκτησε την pole position για τον 14ο φετινό αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη, εμπρός από τους Sebastien Vettel (RBR-Renault) και Nico Rosberg (Williams-Toyota).


Οι δοκιμές κατάταξης στη Marina Bay διακόπηκαν σχεδόν μισό λεπτό πριν το τέλος, εξαιτίας ατυχήματος του Rubens Barrichello. Ο Βραζιλιάνος πίεζε για να πετύχει κάτι καλύτερο από την 5η θέση που βρισκόταν, αλλά τελικά θα εκκινήσει 10ος διότι αναγκάστηκε να αλλάξει κιβώτιο ταχυτήτων (το οποίο επιβάλλεται να διαρκεί για τέσσερις διαδοχικούς αγώνες).


Τα πράγματα είναι χειρότερα για τον Jenson Button της Brawn GP, ο οποίος θα εκκινήσει δύο θέσεις πιο πίσω – αλλά θα έχει την πολυτέλεια να τοποθετήσει περισσότερα καύσιμα ενόψει του αγώνα. Αναλόγως φτωχή ήταν και η επίδοση της Ferrari, με τον Kimi Raikkonen να περιορίζεται στην 13η θέση.


Διαβάστε περισσότερα εδώ και δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα των δοκιμών κατάταξης του GP Σιγκαπούρης 2009, καθώς και τις φωτογραφίες από το ασιατικό λιμάνι.

auto.in.gr