Η Καμεράτα ξαναπάει στο Δημοτικό!
Με βασικά εργαλεία το χιούμορ και το παιχνίδι, η Λήδα Μασούρα, η Λήδα Ζουρνατζή και η Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου, αναλαμβάνουν και φέτος να μυήσουν τους μικρούς μαθητές στο θαυμαστό κόσμο της κλασικής μουσικής, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή των ίδιων των μαθητών. Το φετινό πρόγραμμα της Καμεράτα που απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές […]
Την επίσκεψη ανταποδίδουν οι μικροί μαθητές …στο Μέγαρο όπου τους περιμένει με μια ειδικά διαμορφωμένη και «αφιερωμένη» σ’ αυτούς συναυλία η Καμεράτα.
Στη μοναδική αυτή συνάντηση οι μικροί μαθητές με τους δασκάλους τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους μουσικούς και τα όργανα της Ορχήστρας, θα ακούσουν μουσικά αποσπάσματα από αγαπημένες κλασικές μελωδίες και θα δουν ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων στις οποίες έχουν μετάσχει οι ίδιοι στα σχολεία του.
Στη συνέχεια τους περιμένουν… πολλές εκπλήξεις!
Τα σχολεία που επιθυμούν να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Καμεράτα για τα Δημοτικά, μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο της Ορχήστρας και την Παρί Χριστοδουλοπούλου: Τηλ. 210-7282341, Fax. 210-7250136, kamerata@megaron.gr
Για τις συμμετοχές των σχολείων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Οι εκπαιδευτικές συναυλίες ανά την Ελλάδα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολυάριθμες συμμετοχές στις δημοφιλέστατες συναυλίες της Σειράς Κυριακή πρωί στο Μέγαρο, γενικές δοκιμές ανοιχτές σε μαθητές σχολείων, και κυρίως τα εξαιρετικά επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα «Η Καμεράτα πάει σχολείο» στα Γυμνάσια και Δημοτικά της Αττικής, συνιστούν τον κορμό της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της Ορχήστρας που στόχο έχει την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων νέων στον κόσμο της κλασικής μουσικής.
Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, που φέτος συμπληρώνει τα 18 της χρόνια, έχει να επιδείξει πλούσιο καλλιτεχνικό έργο, μεγάλο μέρος του οποίου είναι αφιερωμένο στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης.
Έτσι, στο ξεκίνημα της καινούργιας καλλιτεχνικής σεζόν, η Καμεράτα, που έχει αποκλειστικό χορηγό το όμιλο Eurobank EFG, ετοιμάζεται και πάλι να …πάει σχολείο. Πρώτος σταθμός της φετινής της περιοδείας στα σχολεία…τα Δημοτικά.
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»
- Ουκρανία: Παύση επιθέσεων εναντίον ενεργειακών υποδομών προτείνει το Κίεβο στη Μόσχα
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Οι μαύρες τρύπες ενός διαγγέλματος