Πρόσκληση διαλόγου απευθύνει ο γγ του ΝΑΤΟ στη Ρωσία
Την πρόθεση του ΝΑΤΟ για έναν «ανοικτού πνεύματος και άνευ προηγουμένου διάλογο» με τη Ρωσία, με στόχο την άμβλυνση των εντάσεων που συνδέονται με την ασφάλεια της Ευρώπης και την αντιμετώπιση των κοινών απειλών, εκφράζει ο γγ της Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.
43
Την πρόθεση του ΝΑΤΟ για έναν «ανοικτού πνεύματος και άνευ προηγουμένου διάλογο» με τη Ρωσία, με στόχο την άμβλυνση των εντάσεων που συνδέονται με την ασφάλεια της Ευρώπης και την αντιμετώπιση των κοινών απειλών, εκφράζει ογγ της Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.
Σε συνέντευξή του στους Financial Times δηλώνει ότι επιθυμεί την έναρξη μιας «ανοικτής και ειλικρινούς συζήτησης» με τη Μόσχα που θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας «νέας ατμόσφαιρας».
«Η Ρωσία πρέπει να κατανοήσει ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας θεσμός του διατλαντικού δεσμού, αλλά πρέπει επίσης εμείς να συνυπολογίσουμε ότι η Ρωσία τρέφει δικαιολογημένες ανησυχίες στον τομέα της ασφάλειας» προσθέτει.
Προσθέτει, επίσης, πως αν και οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών παραμένουν, υπάρχει το όραμα μιας «πραγματικής στρατηγικής σύμπραξης» αναφορικά με το Αφγανιστάν, την τρομοκρατία και την πειρατεία.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, που ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο,δηλώνει έτοιμος να εξετάσει πρόταση του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τη διαμόρφωση νέας αρχιτεκτονικής της ευρωπαϊκής ασφάλειας.
Από την ανάληψη των καθηκόντων του ο πρώην πρωθυπουργός της Δανίας έχει καταστήσει το Αφγανιστάν και τις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας κύριες προτεραιότητες της τετραετούς του θητείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- «Πυρ και μανία» ο Τραμπ κατά των New York Times μετά τη δημοσίευση δυσμενούς δημοσκόπησης – «Εγκληματική ενέργεια»
- Νικολάς Μαδούρο: Από το γαλάζιο φούτερ της Origin στη γκρι φόρμα της Nike
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα που επέλεξε ο Μπενίτεθ για το παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος (pic)
- Κίνα: Η αστυνομία συνέλαβε δύο άντρες για την ανάρτηση μίας εικόνας με… «γκέι πάντα»
- ΠΑΟΚ: Η μεγάλη ευκαιρία με το «τακουνάκι» του Γιακουμάκη (vid)
- «Τα γυμνά της μητέρας μου είναι δώρο» – Η κόρη της Σίντι Κρόφορντ, Κάια Γκέρμπερ, για τη μοναχική παιδική ηλικία και το «χαμαιλεοντικό» αύριο

