
Αυξάνει τη διαφορά ο Χαμίντ Καρζάι στη μάχη για την προεδρία στο Αφγανιστάν
Ο Χαμίντ Καρζάι διεύρυνε τη διαφορά του από τον αντίπαλό του Αμπντάλα Αμπντάλα στη μάχη της καταμέτρησης των ψήφων για την προεδρία του Αφγανιστάν. Υπολείπεται ακόμα, ωστόσο, από το ποσοστό του 50% που χρειάζεται για να μην γίνει δεύτερος γύρος εκλογών.
91
Ο Χαμίντ Καρζάι διεύρυνε τη διαφορά του από τον αντίπαλό του Αμπντάλα Αμπντάλα στη μάχη της καταμέτρησης των ψήφων για την προεδρία του Αφγανιστάν. Υπολείπεται ακόμα, ωστόσο, από το ποσοστό του 50% που χρειάζεται για να μην γίνει δεύτερος γύρος εκλογών.
Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 60% των ψήφων, ο Χ.Καρζάι συγκεντρώνει ποσοστό 47,3%, ενώ ο Αμντάλα Αμπντάλα συγκεντρώνει ποσοστό 32,6%.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμπντάλα Αμπντάλα επιμένει ότι υπήρξε εκτεταμένη «κρατική νοθεία» υπέρ του νυν προέδρου Χαμίντ Καρζάι, ξεκαθαρίζοντας ότι εάν δεν εξεταστούν νόμιμα οι καταγγελίες του δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ο Αμερικανός απεσταλμένος στην περιοχή, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ δήλωσε ότι για τις ΗΠΑ δεν έχει σημασία αν θα διεξαχθεί και δεύτερος κύκλος εκλογών, τονίζοντας ότι το βασικό είναι να είναι η εκλογική διαδικασία «δίκαιη».
Ο Ρ.Χόλμπρουκ προσπάθησε να υποβαθμίσει τις καταγγελίες για νοθεία, λέγοντας ότι αυτές αποτελούν φυσιολογικό κομμάτι κάθε δημοκρατικής διαδικασίας.
Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία το μετεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται στο Αφγανιστάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα drone αυτοκτονίας made in kiev
- Ο οίκος αξιολόγησης Fitch διατηρεί το “BBB” για την ελληνική οικονομία
- Ρωσία και Ιράν επανεκκινούν την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου του Μπουσέχρ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 9 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Ντόρτμουντ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2: Πήρε τη ματσάρα και «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση


