Η απώλεια των περιττών κιλών βελτιώνει την ισορροπία
Νέα Υόρκη: Μικρή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Medicine and Science in Sports and Exercise, δείχνει ότι τα παχύσαρκα άτομα μπορούν να βελτιώσουν την ισορροπία τους χάνοντας κιλά και ενισχύοντας την μυική τους δύναμη.
Νέα Υόρκη: Μικρή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Medicine and Science in Sports and Exercise, δείχνει ότι τα παχύσαρκα άτομα μπορούν να βελτιώσουν την ισορροπία τους χάνοντας κιλά και ενισχύοντας την μυική τους δύναμη.
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παχύσαρκα άτομα έχουν διπλάσιο αριθμό πτώσεων από τους συνομήλικους τους με φυσιολογικό σωματικό βάρος και οι πτώσεις αυτές είναι η συχνότερη αιτία τραυματισμού.
Στην παρούσα μελέτη ο Δρ Μάικλ Μαντιγκαν και οι συνεργάτες του στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια και το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο υπέβαλλαν εννέα παχύσαρκους νεαρούς άνδρες σε τεστ πτώσης και υπολόγισαν την επίδραση της απώλειας βάρους και της αύξησης της σωματικής δύναμης ως προς την ισορροπία.
Κατά την διάρκεια του τεστ πτώσης, οι άνδρες συγκρατούνταν από έναν ζυγό σε θέση με κλίση προς τα εμπρός σε διάφορες γωνίες. Ο ζυγός στην συνέχεια χαλάρωνε και οι ερευνητές παρατηρούσαν πόσο καλά οι συμμετέχοντες μπορούν να ανακτήσουν την ισορροπία τους χωρίς να κάνουν βήμα.
Με προσομοιώσεις που έκαναν με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή οι ερευνητές στην συνέχεια υπολόγισαν πόσο θα βελτιωνόταν η ισορροπία των ανδρών με την απώλεια βάρους ή την ενίσχυση της δύναμης τους. Διαπίστωσαν ότι και οι δύο τακτικές, αλλά η απώλεια βάρους ειδικότερα, έκαναν τους συμμετέχοντες πιο ευσταθείς.
Αρα τα στοιχεία συνηγορούν υπέρ της καλύτερης ισορροπίας με την απώλεια των περιττών κιλών, προσθέτοντας έτσι ένα ακόμη πλεονέκτημα του αδυνατίσματος στην υγεία του ανθρώπου.
Πάντως η μελέτη είναι μικρή σε μέγεθος και τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται προκαταρκτικά, επιβάλλοντας έτσι την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.
health.in.gr
- Δεν εξερράγη στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης και την Ελληνίδα αεροσυνοδό
- Τι είναι το «βουβό κύμα» swell που σκότωσε τον αξιωματικό του Λιμενικού στο Άστρος
- Στη Σάλκε ο Τζέκο (pic)
- Νέα υπόθεση revenge porn στην Κρήτη: Αποπειράθηκε να την βιάσει ενώ έστειλε γυμνές φωτογραφίες σε φίλη της
- Κήρυξη του Δήμου Τήλου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας
- TeraWave: O Μπέζος απαντά στον Μασκ με δεύτερο ευρυζωνικό δίκτυο δορυφόρων
