Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη Γουόλ Στριτ την Τετάρτη
Πτωτικά κινήθηκαν για δεύτερη ημέρα οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, εξαιτίας των στοιχείων για την αμερικανική οικονομία που δείχνουν ότι η ανάκαμψη μπορεί να αργεί ακόμα. Η συρρίκνωση του τομέα των υπηρεσιών έριξε και τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης.
106
Πτωτικά κινήθηκαν για δεύτερη ημέρα οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, εξαιτίας των στοιχείων για την αμερικανική οικονομία που δείχνουν ότι η ανάκαμψη μπορεί να αργεί ακόμα.
Τα στοιχεία για την πτώση των λιανικών πωλήσεων σε ετήσια βάση στην Ευρώπη, παρά τη μικρή αύξηση σε σχέση με το Μάιο, συνδυάστηκαν με τις ειδήσεις για την μεγάλη συρρίκνωση του αμερικανικού τομέα υπηρεσιών και οδήγησαν τους επενδυτές σε επιφυλάξεις για το πόσο κοντά είναι η έξοδος από την κρίση.
Οι περισσότερες τράπεζες, με την εξαίρεση λίγων όπως η Societe Generale, σημείωσαν πτώση.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι δείκτες της Γουόλ Στριτ έκλεισαν επίσης στο κόκκινο, εξαιτίας της μεγαλύτερης πτώσης στον τομέα υπηρεσιών από το αναμενόμενο. Το ίδιο συνέβη και με τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, αλλά αρκετοί τραπεζικοί όμιλοι κινήθηκαν θετικά, όπως η Citigroup, η CIT και η Bank of America.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε πτώση κατά 1,18% στις 5.353,01 μονάδες, και ο CAC 40 έπεσε κατά 0,51% στις 3.458,53 μονάδες. Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4.647,13 μονάδες, με πτώση 0,52%.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη σημείωσε πτώση 0,42% σταματώντας στις 9.280,97 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 1.993,05 μονάδες, πέφτοντας κατά 0,91%. Ο S&P έπεσε κατά 0,29% στις 1.002,72 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης

