Με 32 αεροσκάφη για προορισμούς εσωτερικού πετά από την 1η Οκτωβρίου η Olympic Air
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στην Olympic Air, ώστε την 1η Οκτωβρίου να ξεκινήσει τις πτήσεις. Η νέα Ολυμπιακή απασχολεί προσωπικό περίπου 4.500 ατόμων, διαθέτει 32 αεροσκάφη και θα ξεκινήσει τις πτήσεις από προορισμούς του εσωτερικού. Σε πρώτη φάση, βασικά δρομολόγια του εξωτερικού θα γίνονται μέσω κοινού κωδικού με άλλους αερομεταφορείς.
53
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στην Olympic Air, ώστε την 1η Οκτωβρίου να ξεκινήσει τις πτήσεις. Η νέα Ολυμπιακή απασχολεί προσωπικό περίπου 4.500 ατόμων, διαθέτει 32 αεροσκάφη και θα ξεκινήσει τις πτήσεις από προορισμούς του εσωτερικού. Σε πρώτη φάση, βασικά δρομολόγια του εξωτερικού θα γίνονται μέσω κοινού κωδικού με άλλους αερομεταφορείς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η Olympic Air θα έχει μειωμένο έργο κατά 45% σε σχέση με την Ολυμπιακή του καλοκαιριού του 2008. Οι περικοπές αφορούν κυρίως πτήσεις εξωτερικού.
Σύμφωνα με πηγές της ΜΙG, η αξία του επενδυτικού προγράμματος που θα εφαρμόσει στην Οlympic Αir φθάνει στα 920 εκατ. δολάρια. Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου της νέας Ολυμπιακής, θα υπάρξουν περιορισμοί στο υφιστάμενο δίκτυο του εξωτερικού τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της νέας εταιρείας, καθώς στη συνέχεια η ΜΙG προσανατολίζεται στην εκ νέου ανάπτυξη του αερομεταφορέα.
Έτσι το δρομολόγιο της Νέας Υόρκης θα γίνεται μέσω κοινού κωδικού (code sharing) με την Delta Αirlines, ενώ αντίστοιχες συζητήσεις κάνει η διοίκηση της Οlympic Αir με άλλους αερομεταφορείς και για τα δρομολόγια μακρών αποστάσεων στο Μόντρεαλ και στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Πάντως, η διοίκηση της Οlympic Αir θα ανακοινώσει σύντομα την αγορά δέκα αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων αλλά και τη μακροχρόνια μίσθωση άλλων τεσσάρων αεροσκαφών μικρών αποστάσεων, εκτός από την εξαγορά των οκτώ αεροσκαφών 68-78 θέσεων και την πρόσθετη εξαγορά άλλων οκτώ ίδιου τύπου (option) από την εταιρεία Βombardier.
Υπενθυμίζεται ότι η MIG αγοράζει οκτώ καινούργια ελικοφόρα αεροσκάφη τύπου Q400, αξίας 224 εκατ. δολ., στα οποία περιλαμβάνονται τέσσερα Q400ΝextGen.
Τα αεροσκάφη αυτά είναι ολοκαίνουργα, αθόρυβα, με χαμηλό κόστος λειτουργίας και χωρητικότητας 78 θέσεων και θα αντικαταστήσουν τα αεροσκάφη τύπου ΑΤR που χρησιμοποιούν σήμερα οι Ολυμπιακές Αερογραμμές. Η αξία της παραγγελίας θα ανέλθει στα 468 εκατ. δολ. εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα αγοράς και των υπολοίπων οκτώ αεροσκαφών.
Παράλληλα η διοίκηση της νέας αεροπορικής εταιρείας προχωρεί σε βραχυχρόνια μίσθωση (wet lease) επιπλέον τεσσάρων Dash, για την περίοδο από τον Αύγουστο του 2009 ως τον Σεπτέμβριο του 2010. Επίσης, αναμένεται να προχωρήσει και στην εξαγορά των τεσσάρων αεροσκαφών Dash της ΟΑ, καθώς αποτελούν τα μοναδικά αεροσκάφη που χωράνε σε κάποια μικρά ελληνικά αεροδρόμια (κυρίως των άγονων γραμμών).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τεστ αλήθειας στον Μακρόν – Ποιες αμαρτίες απέκρυψε στο Νταβός
- Η Ναόμι Οσάκα ντύθηκε Μέδουσα στο Αυστραλιανό Όπεν και πυράκτωσε τις εντυπώσεις
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Το μήνυμα του Γιαμπουσέλε στα social media που έβαλε… φωτιά για το μέλλον του! (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews

